Aneb když něco nefunguje tak, jak má...
Odeslat odpověď

Yamaha X-max 250 - divnej problém

12 srp 2015, 20:03

Ahoj lidi. Dnes se mi stala fakt divná závada tak vás prosím pokud se to někomu z vás také stalo o radu. Dnes normálně dojedu do práce cca 10km - pak během dne nějaké popojížďky a když chci odjet domu tak motor jakoby naskočí ale vzápětí zhasne a pak už jsem to nenatočil. Divné ale je že po naložení na vozík a dojezdu domů jde motorka v pohodě nastartovat a běží jak hodinky. Nevím jestli to má spojistost s palivovým čerpadlem - je to 08. Když nešla nastartovat tak jsem ho určitě neslyšel, ale teď je vše ok. Zapnu klíček - zabzučí čerpadlo a startuju. Měl jste někdo než vám odešlo to čerpadlo ( tedy jestli je to ono ) stejné příznaky ??
Všem dík F

Re: Yamaha X-max 250 - divnej problém

12 srp 2015, 20:28

Prvá pomoc v takomto prípade je asi odčerpať starý benzín alebo vyjazdiť a načerpať iný poprípade Vervu 100 a prehnať niekde po dialnici.Takto som to riešil ja keď sa mi zdalo že volnobežné otáčky kolíšu alebo mi to hneď napoprvé nenaštartuje.Na staršom skutri sa mi to 2x stalo po načerpaní benzínu z Jet neskor Lukoil.
Z benzínovým čerpadlom mali problém staršie ročníky môže to byť aj tvoj prípad.

13 srp 2015, 07:44

Kua závada na ho..o Ráno normálně nastartuju a jede. Všechno ok. Teď mám strach aby mě to zase někde nenechalo. Včera když nechtěla chytit tak jsem měl opravdu pocit, že nejde palivové čerpadlo - nebzučí. Táákže jestli jste měl někdo podobný problém tak sem s tím. .. Díkas

13 srp 2015, 08:08

Stačí hledat zde na fóru, není potřeba zakládat nové vlákno, toto už se zde probíralo. Čerpadlo KO. Vyhledej si vše v topicu o X maxovi 250.

13 srp 2015, 08:18

Jejej tak jsem čekal kdo napíše " stačí hledat zde na fóru " . Já jsem hledal, ale nenašel. Proto jsem to napsal a prosil o radu, zkušenosti. Vím, že palivové čerpadlo odchází, akorát jsem chtěl slyšet jestli měl někdo stejný problém jako já - to znamená šlo - nešlo - šlo ???
Je to fórum tak je to možná od toho se ptát a zákládat témata.....

13 srp 2015, 08:27

Měl jsem stejny problem,čerpadlo se zahřeje a zasekne a netoči se,až zchladne,zas všeckoOK!!!
Po vyměně čerpadla už měsic klid i v těch nejvěčich vedrech!!!!

13 srp 2015, 08:32

Teď nevím, jestli si ze mě děláš srandu, nebo neumíš hledat : zadal jsem v topicu Yamaha X - max 250 - jsou tu nějací majitelé ? do kolonky hledat v tomto tématu "čerpadlo" a zde je výsledek : search.php?keywords=%C4%8Derpadlo&t=809&sf=msgonly

13 srp 2015, 09:12

Rakup - dík moc - přesně tohle jsem chtěl slyšet -.
Crhy - ano našel jsem. Všechno jsem přečetl, ale stejně se zeptám - OD TOHO TO FORUM JE.

13 srp 2015, 11:09

To je hezký, ale není nutné kvůli tomu zakládat nové téma.

14 črc 2016, 19:25

Zdravím,
mám dotaz k uživateli FRCUS.Mám na svém skútrovi (Honda Forza 250) stejný problém.Když je skútr studený tak čerpadlo bzučí a startuje ihned,ale jakmile se skútr zahřeje a to stačí když jenom stojí na sluníčku,tak se čerpadlo ani nehne,myslím,že je někde problém v elektrice.Vyřešil jste svůj problém.Děkuji.

15 zář 2016, 13:02

Ahoj, blbne mi max250í r2008.nevím co to může být. Nejde nastartovat na poprvé dloho točí naskočí a po asi třech vteřinách zhasne, pak už chytne bez tyrání baterky ale zhasne taky a drži otačky na třetí -pátý start. Sytič a čidlo tlaku vyměněno. Nevim jestli to může být čerpadlo? Poradí někdo? Jo a dá se někde dohledat kódům chyba v diagnostice jak problikává kontrolka motoru? Někde na It strankach sem to našel v stylu morzeovky jenže to nemužu dohledat. :'(.

15 zář 2016, 18:09

To opravdu vypadá na čerpadlo. Podívej se do vlákna Re: Yamaha X-max 250 - jsou tu nějací majitelé? Tady ti nikdo neporadí 8)

21 zář 2016, 15:48

Bylo to teda čerpadlo.
Odeslat odpověď