Tak jsem mluvil s prodávajícím a byl smutnej, ale musim říct, že z něj mám dobrý pocit. Neni to ten typ, co se snaží někoho oškubat. Mam na lidi docela nos a určitě bych ho nemlátil. Dohodli jsme se, že to dám do servisu, aby mi vykalkulovali cenu oprav a na základě toho se rozhodnu, jestli chci vrátit peníze. On sám servisuje Yamahy a na tohle kouká, jestli to nemá dvě stopy a podobně, navíc řikal, že motor je na tom dobře. Teď už ani nemá důvod lhát, když je smlouva postavená tak, jak je.
Další věc. Pročetl jsem toho tady i jinde hodně (dnes jsem toho v práci moc neudělal
) a zjistil jsem, že u Majesty je to normální, že se naklání jinak, než ostatní skútry a není to závada. Prostě jde o zvyk. Pak mě napadlo na Youtube vyhledat videa s Majesty a jsou tam i taková, kde běží na hlavním stojanu na volnoběh a musím konstatovat, že ten zvuk a rytmus je úplně, ale úplně stejný jako u té mojí. Možná jsem toho chlapíka trochu moc odsoudil a chudinku Majesty taky a neni to tak zlý. Taky tu akceleraci nevidim tak špatně. Ta moje čína je o polovinu lehčí a má poloviční obsah, takže když to spočítám i se svou hmotností, má Majesty nárok na skoro stejný rozjezd, obzvláště když u mé číny jsem právě s rozjezdem nejvíc spokojený (než přijde výkonová díra
). Na zkoušení Majesty jsem měl k dispozici jen cca 400 metrů záplatovaného asfaltu ve vsi, což není mnoho.
Rozhodující je teď pro mě ta servisní prohlídka, jestli není v tahu geometrie, tak mi držte palce. Moc bych si přál, aby byla v pohodě, podle všeho je to super stroj, což jsem až do dneška ani nevěděl..
Každopádně musim uznat, že tohle je dobré fórum, které žije a vždycky někdo poradí, moc díky za to! Určitě se bude hodit...