Aneb když něco nefunguje tak, jak má...
Odeslat odpověď

Yamaha Majesty 125 - Přední brzda nereague

14 úno 2015, 18:46

Ahoj, jde o Majesty 125 rv 2000. Když jsem chtěl nasadit přední kolo, musel jsem destičky roztáhnou protože byly zatažené. Kolo jsem nasadil. Po nějaké době jsem se chtěl projed, ale zjistil jsem, že mi nebrzdí. Vůbec nic nedělá ale před výměnou kola šla. Páčka jde úplně volně sama. Ani desticky se nepohybuji. Kapaliny je tam zaroveň s ryskou MIN. Zkousel jsem to odvzduštit ale taky nic. Může to být tím, že je tam málo kapaliny ikdyž to před tím fungovalo? Nebo něčím jiným? Díky za rady.

Re: Přední brzda nereague

14 úno 2015, 19:10

Když se desky roztáhnou a nasadí se kolo, tak se musí páčka cca 3 krát zmáčknout a mělo by to normálně fungovat :wink:

14 úno 2015, 19:15

No ale nefunguje

14 úno 2015, 19:38

Nemohl jsi pístky skřížit při zatlačování? Jestli ne a nikde to ani neteče, zkus ještě pořádně odvzdušnit. Jak se chová páčka, kde zabírá? Zabírá natvrdo nebo je jak bláto?

14 úno 2015, 20:44

jde jako blato, nezabira vubec.

-- 14 úno 2015, 19:47 --

Napadá mě jen to cely sundat, vyměnit kapalinu, už je nějaká hnedá a rozpohybovat třmen

14 úno 2015, 21:18

Tak to vypadá, že to někde teče.. Možná kolem pístků pod manžetu.. Pořád mačkej páčku, někde se to musí projevit.. Jestli je kapalina hnědá, kalná, měla už být dávno vyměněna.. Ale to by na závadu nemělo vliv..

14 úno 2015, 23:55

Dolej brzdovku a znova to odvzdušni.

15 úno 2015, 13:18

Tak jsem dolil kapalinu a už to zase funguje. Z nádobky vylezlo pár bublinek a jde to. Ale čekal jsem, že to vybublá spíš dole. Ale nejsem mechanik a dělal jsem to poprvé. Tak moc díky za rady ;)

15 úno 2015, 13:32

Na brzdy bacha!!! Nelze to řešit tak, že se jen dolije kapalina a je to! Uvědom si, že na tom lítáš i 100 km/h a třeba ne sám.
Já to dělám tak...
Když mám dole třmen, tak opatrně vypumpuji pístky co nejvíc ven a celý třmen, pístky a destičky vyčistím kartáčkem na zuby směsí Jaru + vody v poměru 1:1. Pak opláchnu, zatlačím pístky a vyzkouším pomalu rukou, jestli pístky vyjíždějí a malinko se vracejí - tím je zaručená funkčnost. Pak dám třmen i destičky na místo (u destiček potřu kluzné plochy měděným mazadlem). Otevřu víčko nádobky na kapalinu, povolím si odvzdušňovák a přes hadičku do sklenice pomalu tlačím kapalinu a zároveň dolévám, aby to nenacuclo vzduch, dokud neteče čistá nová kapalina. Pak dotáhnout odvzdušňovák a dolít kapalinu k rysce "max" (to platí u nových destiček). :wink:

Re: Yamaha Majesty 125 - Přední brzda nereague

15 úno 2015, 13:58

Stejně budu muset měnit kapalinu, tak to udělám podle tohodle návodu.
Odeslat odpověď