Ahoj, potřeboval bych od vás kdo tomu troška rozumí radu
Asi před měsícem jsem se vracel večer z tréninku domu, zhruba 1 km před barákem mi začala problikávat kontrolka vaření na tachometru, trochu jsem se lekl a tak jsem majdu chcípnul a odtáhl domu stím že se na to další den mrknu. Druhý den jsem zaspal, tak jsem na to tak trochu zapomněl a jel do práce. Cesta je dlouhá cca. 5 km, za tu dobu se mi kontrolka NErosvítila a majda běžela jak hodinky. Tak jsem si řekl že to byl asi planý poplach a nechal to být. Asi před týdnem se mi kontrolka zase kousek od baráku rosvítila, tak jsem okamžitě chcípnul a dolil vodu do chladiče, ikdyž jsem jí měl pořád mezi ryskama. Předevčírem se rozsvítila znova, tak jsem se rozhodl že jí celou vyměnim. Vypouštěcí šroub jsem nikde nenašel, tak jsem odpojil hadici od chladiče a kapalinu vypustil, byla to spíše voda jak fridex tak jsem zajel do Yamahy a koupil originalní chladíci kapalinu a nalil jsem jí do nádobky.vše se zdálo ok. Nastartoval jsem a jel jsem to projet kolem garáže, majda začala po 5 minutách zase vařit, chtěl jsem otevřít dolévací nádobku ale kapalina chtěla vystříknout, tak jsem jí nechal vystydnout a poté jsem zjistil že trošku klesla hladinka, tak jsem jí zase dolil a skusil jí znovu projet, netrvalo to 2 minuty a majda opět vařila. Nechal jsem to přes noc bejt a dneska ráno jsem to šel opět skusit, majda běžela 5 minut na volnoběhu a potom opět začala vařit ale chladič a hadice byly studený, tak jsem kapalinu znova vypustil a mrknul jsem na čerpadlo, to se točí jako hodinky. Takže jediná věc která mě napadla je ta, že je to zavzdušněný nebo že je někde ucpaná hadice.
začala vařit = rozsvítila se konrolka ( nevím jesti opravdu vaří )
odvzdušňovací šroub na tom podle schématu nikde není a mechanik z yamahy mi řekl, že prý se to neodvzdušňuje, že prý se to má udělat samo a já to mám nechat i přes rozsvícenou kontrolku běžet. že by se to mělo odvzdušnit.
( mám Yamahu Majesty 125 rok 2004 )
CO si otom myslíte ? budu rád za každou radu
tady přikládám foto ...
http://horvyyy.rajce.idnes.cz/Chladic_pumpa možná někdo poznáte včem je chyba
Díky Horvy