Aneb když něco nefunguje tak, jak má...
Odeslat odpověď

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

08 dub 2011, 16:23

cus hoši mám na stole fung novou malossi sport 70ccm a chci se zeptat .. strýc mi radil že když jezdil závody že srážely malinko kroužkům hrany že se to pak trošku líp maže a rychlejc se to zajíždí ..... nikdy sem otom neslyšel tak se ptám .. jinak mám toho hodně načetlýho o zajíždění ... ale eště se zeptám co teda udělat s válcem (pístem) pro co nejlepší zajetí .. jestli náhodou nejsou eště nějaký fígle :-)

Re: Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

13 dub 2011, 14:20

O tohle jsem slyšel naposledy před x lety když jsem se hrabal v jawkách a čezetách

dnes bych to vzhledem k nikasilu, lepším olejům atd. a přesnější výrobě neřešil a nechal tak jak to je

zajíždění je kapitola sama pro sebe - to si každý musí zvolit sám co mu vyhovuje, někdo radí tomu dát víc, někdo zase hodně dlouho opatrně, navíc jde i o to, jestli je to záběh celého nového stroje nebo jen záběh pouze pístu a válce

jsem ze staré školy takže za mě ze začátku víc oleje a s citem a pomalinku postupně přidávat

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

13 dub 2011, 23:46

Hruzamile tys to zabil opět :-D došel sem vystresovanej z práce ale teď mě to uplně rozesmálo :-D Už dlouho jsi nepřišel s nějakým hlodem a tohle je zase bezkonkurenční :-) zase vymýšlíš kraviny abys zmršil co se dá a bylo pak co řešit...

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

14 dub 2011, 06:57

to nevíš:tak tohle je jedno z mála vláken kde má hrůzamil pravdu..tohle se opravdu dělalo a soutěžních kroskách kvůli rychlejšímů záběhu,ale nečekej sražení 2x45° ale jen se jemnym plátnem začistili hranky od případných otřepů...vtip je v tom ,že dneska je to tak nějak zbytečný bo technologie a přesnost obrábění poskočila o pěknej kus dál.

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

14 dub 2011, 13:51

Neos : Tak ok, beru zpět...já už si představoval jak dává do svěráku kroužky a bere na to pilník aby zaoblil hrany a za týden tady bude nový téma co udělal špatně že se to "kouslo"

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

14 dub 2011, 15:38

Ano to se delalo min. pred 25 lety, na jine technice a jinych vykonech, atd.. Tohle nema cenu vubec u skutru resit. Pro zajeti se u 2T davalo pouze vice oleje.

Yamaha Aerox - zkosení hran kroužků

14 dub 2011, 16:48

Tak to jsem rád, že jsem nebyl úplně mimo ...taky si to pamatuju z dávné doby a dnes bych to nedělal
Odeslat odpověď