Yamaha Aerox - nefunguje el. starter

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Yamaha Aerox - nefunguje el. starter

Příspěvekod lucie » 01 led 2015, 16:39

ahoj , mam 2 dni koupenyho skutra yamaha aerox 50 .nefunguje el starter .baterka je nabita aspon me nabijecka ukazuje nabito ale starterem to jen skvrkne sotva protoči . starter našlapavaci jde a hned chyta .včem bude problem s tou baterkou ?(mužu skusit startovaci kabaly pres auto baterii ?)
lucie

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: yamaha AEROX 50/70
Tuning / úpravy: 70ccm malossi ,9valecku variator polinni,karbec del orto 17,5, ladeny vyfuk , klikova hridel hpc,

Re: AEROX nestartuje el starter

Příspěvekod Karelbrezky » 01 led 2015, 17:56

Start kabely lze bez problému použít.
Pokud je stejný výsledek, potom kontrola ukostření, relé startování.
Tím se posouváš ke starteru - stav, uhlíky, volnoběžka.
Karelbrezky

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Aprilia SR Max 300i, JAWA 350/ 632
Tuning / úpravy: Netřeba.

Příspěvekod Dědek64 » 01 led 2015, 23:25

Je=li moto v záruční době(jak píšeš nové)tak to nechej opravit servisu a budeš to mít zdarma.Jak začneš do toho vrtat ztratíš záruku a vše platíš ze svého.Tak si to rozmysli.
Dědek64

250+

Reputace: 7
Skútr / moto: Mors

Příspěvekod Timgad » 02 led 2015, 00:07

Vyměnit žárovku = ztráta záruky? Vyměnit olej za identický = ztráta záruky? Odmontovat píchlé kolo, opravit v pneuservisu, namontovat zpět = ztráta záruky? Vymontovat pokažený starter, prověřit jej, namontovat zpět (samozřejmě vše bez způsobení další závady) = ztráta záruky? Už jste snad někdo četl v záručních podmínkách výslovně uvedeno, že skutr není vlastně ani Vaším majetkem a že ztratíte záruku, pokud si např. budete sami hustit pneumatiky (nadneseně)? Pokud vím, tak záruka se ztrácí neodborným zásahem do stroje. Neodborný zásah neznamená zásah mimo odborníka (mnohdy pochybné kvality) mimo autorizovaný sevis. Pokud bude ve starteru přepálené vinutí, já starter vymontuji, prohlédnu, vrátím zpět a uplatním reklamaci u prodejce, nemůže jít o ztrátu záruky (a už vůbec ne na všechny součásti). Važme si dobrých, poctivých, ochotných prodejců, ale nebuďme z nich posr.....
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod TUNER » 02 led 2015, 13:03

Začal bych tím,že změřím napětí na baterce.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Timgad » 02 led 2015, 14:03

A hlavně změřit napětí na baterii při zatížení. Baterie bez zatížení může vykazovat normální hodnotu.
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod Mr.Voza » 02 led 2015, 15:15

Koukám do podpisu, že tam máš udeveno Aerox 50/70 - předpokládám teda, že tam budeš mít asi 70ccm kit, žejo? V tom případě je normální, že Ti to sériovej startér nenatočí - motor má větší kopmpresi a sériovej srartér na to nemá sílu. Mám v SRku stejnej motor, jako má Aerox (Minarelli horizontal) a sériovej startér mě 70ccm válec taky nenatočil. Kupoval jsem do něj nějakej výkonější startér na Scootlandu a ani s ním to není 100% - natočí jenom teplej motor, jak vychladne, musím nakopávat.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Dusan14 » 02 led 2015, 17:03

Ale to ze ma 70ccm neznamena ze musi mat aj vecsiu kompresiu..... jedine zeby ste nechali povodnu hlavu. Otazka je ci taky kompresny pomer nieje nebezpecny pre motor. Ale upravit to ide :P
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Příspěvekod lucie » 02 led 2015, 19:01

Mr.Voza píše:Koukám do podpisu, že tam máš udeveno Aerox 50/70 - předpokládám teda, že tam budeš mít asi 70ccm kit, žejo? V tom případě je normální, že Ti to sériovej startér nenatočí - motor má větší kopmpresi a sériovej srartér na to nemá sílu. Mám v SRku stejnej motor, jako má Aerox (Minarelli horizontal) a sériovej startér mě 70ccm válec taky nenatočil. Kupoval jsem do něj nějakej výkonější startér na Scootlandu a ani s ním to není 100% - natočí jenom teplej motor, jak vychladne, musím nakopávat.

aha tak to bude nejspiše ono mam tam :litinovy valec,malossi70 sportovni klikova hridel s6HPC minarelli variator poliny 9valečku karbec 17,54 Dell orto ladeny vyfuk .tak jo skusim se podivat po najakym silnějšim starteru (nebo co mysliš vakašlat se nato ?a raději nakopavat ?

-- 02 led 2015, 18:06 --

ještě chlapi jedna věc:dnes sem normalně vyčistila třměn brzdy .nalila novou kapalinu odvzdušnuji a ne a ne namačkat tuhost .vubec mě nejde tlak do třmenu .a všimla jsem si že me zřejmě protyka kapalina u pumpy valečkem.da se nato koupit opravna sada?
lucie

5+

Tuning / úpravy: 70ccm malossi ,9valecku variator polinni,karbec del orto 17,5, ladeny vyfuk , klikova hridel hpc,

Příspěvekod crhy » 02 led 2015, 19:25

Já osobně jsem měl na Suzuki Kataně také kdysi 70ccm a nakopával jsem pákou, startér to holt neutočil - asi by jsem to neřešil.

Koupit se dá všechno, tady je rozkreslený třmen přední brzdy : http://www.partsdepot.cz/originalni-dil ... ox/350105/ , dále tam najdeš i třmen zadní brzdy a pumpy obou. Ovšem ceny budou jak už bývá u Yamahy zvykem trochu vyšší. Lze uplatnit zdejší slevu na Partsdepotu -15%
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod stretavka » 03 led 2015, 00:18

Kdyby jsi shnánĕla přední brzdu, mám fungl novou pumpu s pacéřovou hadičkou z Aprilie sr50r nebo kompletní přední brzdu s hadicí a třmenem z Gilery Runnera.
Myslím že na Roxe by to pasovalo obojí.
Každá náhoda se musí pečlivě připravit.....
stretavka

250+

Reputace: 317
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 125/Honda Hornet 900
Tuning / úpravy: série

Příspěvekod lucie » 03 led 2015, 09:12

mam neco rozjednanyho ......tak ted musim pockat az se me ozvou zda ji maji.v tydnu se kdyžtak ozvu . zatim dik
lucie

5+

Příspěvekod Mr.Voza » 03 led 2015, 12:58

lucie píše:
Mr.Voza píše:Koukám do podpisu, že tam máš udeveno Aerox 50/70 - předpokládám teda, že tam budeš mít asi 70ccm kit, žejo? V tom případě je normální, že Ti to sériovej startér nenatočí - motor má větší kopmpresi a sériovej srartér na to nemá sílu. Mám v SRku stejnej motor, jako má Aerox (Minarelli horizontal) a sériovej startér mě 70ccm válec taky nenatočil. Kupoval jsem do něj nějakej výkonější startér na Scootlandu a ani s ním to není 100% - natočí jenom teplej motor, jak vychladne, musím nakopávat.

aha tak to bude nejspiše ono mam tam :litinovy valec,malossi70 sportovni klikova hridel s6HPC minarelli variator poliny 9valečku karbec 17,54 Dell orto ladeny vyfuk .tak jo skusim se podivat po najakym silnějšim starteru (nebo co mysliš vakašlat se nato ?a raději nakopavat ?

Otázka je, jestli silnějsí startér seženeš a jestli ten silnější startér bude fakt silnější. Někde jsem tady na fóru nebo na scooter tuning fóru čet téma, kde myslím někdo psal, že si objednal na Scootlandu sériovej startér pro 50ccm a pak ten "silnější" označenej jako "pro 70ccm" a oba byly ten samej startér. Je taky fakt, že když mě přišel ten "silnější pro 70ccm", tak na něm ani na krabici taky nebylo nikde napsaný, že je pro 70ccm. A ten "silnější" už na Scootlandu ani nenabízej. Takže kdoví, jak to s těma startérama bylo doopravdy. Když jsem ho objednával, tak jsem chtěl, aby to startovalo se 70ccm válcem stejně jako sériovej startér se sériovým válcem. Kdybych dopředu věděl, že to bude točit fakt jenom o trochu líp a že za studena budu muset stejně nakopávat, určitě bych ho neobjednával. Podle mě vyhozený prachy.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod stretavka » 04 led 2015, 23:05

lucie:
mam neco rozjednanyho ......tak ted musim pockat az se me ozvou zda ji maji.v tydnu se kdyžtak ozvu . zatim dik

Jasná vĕc. Pouze nabízím, nenutím ti to.
Každá náhoda se musí pečlivě připravit.....
stretavka

250+

Reputace: 317
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 125/Honda Hornet 900
Tuning / úpravy: série

Příspěvekod lucie » 07 led 2015, 17:47

kolik za tu pumpu budeš chtit ?(sem tady nova a soukromou spravu odesilam ale asi spatně ....)
lucie

5+

Další

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek