Vespa ET2 50 - skvrna u stojánku

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Vespa ET2 50 - skvrna u stojánku

Příspěvekod czfox » 02 bře 2013, 20:40

Ahoj Vespičku jsem před zimou dal na verandu a po delší době si všiml jakési skvrny u stojánku. Podle čichu je to něco mezi olejem a benzínem. Vyndal jsem kufr a podíval se zhora. Vmotorkách se nevyznám, takže vám neřeknu co přesně bylo mokré, ale nakonec přiložím fotky. část bylazakryta gumovou krytkou. Ty jsem sundal a pod ní se nacházela změť kabelů a hadiček, kolem kterých bylo hodně vlhko. Když jsme strčil ruku zespodu jakoby od stoánku narazil jsem na nikam nevedou cí hadičku.. za tu jsem zatáhl a celou jivytáhl, nevím co je to zač má asi 10-13 cm a je docela pevná. Děkuju za rady pokud něco někoho napadne
http://czfoxx.rajce.idnes.cz/Vespa/#
Naposledy upravil czfox dne 08 bře 2013, 09:37, celkově upraveno 1
czfox

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Vespa ET2 50

Re: Vespa ET2 50 - skvrna u stojánku

Příspěvekod 942004 » 02 bře 2013, 23:45

To stejný mi udělala Hexina taky. Jestli je to 2T(dvoutakt),tak je to benzín s olejem.Kapalo ti to z karbecu.Benzín se vypařil a zůstal ti na podlaze olejový flek.Hadička může bejt od přepadu karbecu,nebo přepad z baterky.Jo,a ten karbec by stálo za to vyčistit,asi ti nezavírá plovák :wink: :wink:
Jezdi hlavou,předvídej a přežiješ....
http://www.piaggio-club.net
krásná minulost-Piaggio Hexagon 125 EX
942004

250+

Skútr / moto: Piaggio X8 250 i.e.,Cagiva Cucciolo 50
Tuning / úpravy: turistické plexi Kappa,variátor Malossi Multivar,svíčka Denso iridium,laděný výfuk MIVV,vzduchový filtr Malossi Redsponge,reflexní proužky na ráfky,led parkovačky,top case-kufr Givi 46l+opěrka.

Příspěvekod czfox » 03 bře 2013, 15:40

Jakeš takeš jsem porozumněl textu, ale stále nechápu co to znamená pro mě :/ Nechat to oservisovat, koupit nový kkarburátor? opravdu o motorkách vím kulové, jsem jen uživatel milující Vespu :D
czfox

5+

Příspěvekod sedli » 03 bře 2013, 16:30

Musíš vymontovat karburátor ven ze skútru. Odpoj z něj všechny konektory a hadičky ( sytič, hadici ze vzduchovýho filtru, přívod paliva ), prostě tak, aby jsi ho mohl vymontovat a venku rozmontovat. Ve spodní části by jsi měl vidět hadičku, která bude upevněná na karburátoru a bude volná - tím vytíká ta směs oleje s benzínem - přepad. Pak se musíš dostat do karburátoru - taky ze spodní části odmontuješ vaničku - dekl a uvidíš plovák - plastovej prstýnek. Vyndej ho, vyčisti prostor. Co je hlavní, vymontuj mosazný trysky a všechny profoukni, případně protáhni drátečkem. Z opačné strany karburátoru je táhlo - jehla - místo, kam ti vede plynový lanko. Odmontovat a vyčistit místo, kam dolíhá, může tam být sajrajt. Na té jehle by měla být gumička - těsnění, aby při povolení plynu dosedla a těsnilo to. Mohlo se stát, že se to miniaturní těsění stářím rozpustilo.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod czfox » 03 bře 2013, 17:03

Tak na to si netroufnu, ale diky. Nejak se to vymysli.

7.3. edit:
Tak problem byl v hadicce z privodu paliva do karbce. Ta byla trochu ztrouchnivela. Diky tomu jsem i zjistil, ze pri vyjmuti z ni tece benzin a tak je spatny i ventil. Na strankach scootland jsem si precetl nekolik clanku o karburatorech, spojkach, a vsim moznym. Jak jsem uz rikal o motoru a scooteru nic nevim, ale podle toho co jsem cetl tak i presto ze Vespa jede tak asi opravdu nefunguje 100% a ja nevim co s tim. Na rozebirani motoru si netroufnu a servisu se bojim protoze to bude treba 5000 a jeste bez poradneho vysledku. Co byste mi poradili?
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 lis 2013, 20:55, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
czfox

5+

Příspěvekod 942004 » 07 bře 2013, 23:57

V popisku nemáš napsáno odkud jsi? Dopln si to a určitě ti někdo v tvém okolí,zda-li je zde registrovaný pomůže :wink: Neboj,5000,-to stát nebude :D Prostě jen vydělat karbec,vyčistit,vyměnit co je potřeba,hlavně asi všechny benzínový hadičky a zase to dát dohromady :roll: Potom by to mělo zase šlapat jak hodinky :!:
Jezdi hlavou,předvídej a přežiješ....
http://www.piaggio-club.net
krásná minulost-Piaggio Hexagon 125 EX
942004

250+

Skútr / moto: Piaggio X8 250 i.e.,Cagiva Cucciolo 50
Tuning / úpravy: turistické plexi Kappa,variátor Malossi Multivar,svíčka Denso iridium,laděný výfuk MIVV,vzduchový filtr Malossi Redsponge,reflexní proužky na ráfky,led parkovačky,top case-kufr Givi 46l+opěrka.

Příspěvekod czfox » 08 bře 2013, 09:39

Do profilu doplneno. Jsem z Berouna. Kamaraduv otec ma bazar a servis, ale slysel jsem od lidi, se se domu vratili se skutrem treba s vymenenym motorem za horsi :D a toho bych si ja ani nevsiml:(
czfox

5+

Příspěvekod Ekim » 08 bře 2013, 16:46

a tak ona to ve svy podstate neni zas takova hrozna vec, ovsem znalost cisteni karburatoru je u 2t motoru celkem dobra schopnost, jelikoz se proste stava ze se to zajebe a nejede dokat nevycistis...
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek