Aneb když něco nefunguje tak, jak má...
Odeslat odpověď

Suzuki Burgman 400 - závity na hlavě válců

14 bře 2011, 00:42

Nevíte o nějakém způsobu jak opravit závity na hlavě válce (drží na něm víko hlavy). Tekl olej kolem těsnění pod víkem a když jsem vyšrouboval šrouby víka, tak na dvou šroubech byly natočené špony a pak už z5 nešly zpátky utáhnout.

Re: Suzuki Burgman 400 - závity na hlavě válců

14 bře 2011, 00:44

Laicky nejjednodušší bude udělat do stržených děr o 1 velikost větší závity :?: Pokud to nebude překážet/vadit jiné části :?:

PS: Nebo to radši svěř nějakému strojaři. Je hromada šikovnejch lidí, co dokážou opravit i stržené závity v hlavě válce různejma vložkama atd..

14 bře 2011, 10:38

Asi by bylo lepší tam udělat vložky,řešily jsme tohle když kamarád ztrhnul závit na svíčku.

14 bře 2011, 11:33

tak jsme tady v Brně našel firmu, která to dělá. Takže zbývá jen drobnost. Demontovat hlavu. Což když sem včera viděl, tak mě v té chvíli přešla chuť, protože mám strach, abych to pak dal dohromady :) . Ikdyž tohle bych asi zvládl, ale jak to nastavit tak, aby se třeba pak nepotkaly ventily z pístem :D Počítám s tím, že barevné značky by mi mohly tohle pomoc vyřešit :), abych to pak dal dohromady a zprovoznil. A Asi budu muset i vypustit chladící kapalinu. no aspoň jí vyměním:)
IMAG0317.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

14 bře 2011, 12:03

Co je na tom, vypustit vodu? Práce na 5minut... Hlavu sundáš hladce, jen vědět, kde co povolit a bejt maximálně opatrnej. Řetízek pokud možno si označ na několika místech i s vačkou, abys věděl, jak to bylo a pokud Ti nespadne řetízek z kliky, tak to pak vrátíš do původní polohy. Není to těžké, celé se to dá seřídit i kdyby se pos..... všechno co mohlo spadnul řetízek, demontáž vačky atd. Protože na samotném magnetu jsou značky a rysky, kterými se dá v pohodě řídit a nastavit to pomocí dalších rysek které jsou na vačce.
Takže kdyby s tím byl problém, tak se to dá dát dokupy :) Už jsem nějakýho 4T dělal a jak jsem se zprvu bál, tak mě to po prvním složení přešlo :)
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 00:08, celkově upraveno 1

14 bře 2011, 12:17

Dík za povzbuzení:). Více rysek se bude hodit. no leší je být připos..., než si sebevědomě přidělat moc práce :lol:

14 bře 2011, 12:28

Určitě bych doporučil vložky Helikoil tz. vyvrtat vetší díru závitníkem EG vyříznout závit a do něho našroubovat vložku Helikoil a máš to věčný.
http://www.cz-motokros.wz.cz/index1.php ... uze&n=1071

14 bře 2011, 13:13

No ne že bych byl až tak nešikovný, ale do tohole nepudu. A taky kupovat další nářadí, které už nemusím už nidky využít. Přeci jenom to nechám udělat někoho, kdo už něco takového dělal víckrát než jen jednou :)
Naposledy upravil KYBLOS dne 17 pro 2013, 19:25, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku

14 bře 2011, 14:00

vlastak píše:Určitě bych doporučil vložky Helikoil tz. vyvrtat vetší díru závitníkem EG vyříznout závit a do něho našroubovat vložku Helikoil a máš to věčný.
http://www.cz-motokros.wz.cz/index1.php ... uze&n=1071

akorát neúměrně drahý na to ,že se to použije jednou.

14 bře 2011, 14:57

Já jsem to tak myslel dát,to někomu udělat kdo tyto možnosti má

14 bře 2011, 15:22

No čas k demotáži se kráti, jen ještě v jakém pořadí bude nejlepší to rozebrat ? Označení už mám zajištěné (červený lak na nehty). Asi uvolnit napínák řetězu, ale co dál ? Čeká mě pka nějaký zádrhel ? třeba pružiny ventilů ? budu potřebovat k tomu něco extra ? Díky za rady

14 bře 2011, 15:43

Kdyby jsi se přece jen rozhodl si to udělat sám, tak ti stačí tato sadahttp://ahprofi.cz/sada-na-opravu-zavitu-25-kusu, už několikrát jsem pomocí této sady opravoval poničený zavit a nic těžkého na tom není :D .

14 bře 2011, 16:37

ReApache píše:No čas k demotáži se kráti, jen ještě v jakém pořadí bude nejlepší to rozebrat ? Označení už mám zajištěné (červený lak na nehty). Asi uvolnit napínák řetězu, ale co dál ? Čeká mě pka nějaký zádrhel ? třeba pružiny ventilů ? budu potřebovat k tomu něco extra ? Díky za rady

Bez ohledu na nejake znacky bych si rozhodne bez provereni spravneho nastaveni rozvodu nedovolil motor nastartovat. V kazdem pripade aspon rukou zkus nekolikrat naprazdno protocit motorem a sledovat co delaji ventily.
Retez Ti po demontazi totiz muze na klice preskocit a muzou pak nastat problemy s nastartovanim a v horsim pripade se ti muzou ventily potkat i s pistem. Urcite v okoli najdes nekoho (napr. automechanika), pro ktereho by to nemel byt problem zkontrolovat.

14 bře 2011, 22:18

Tak jsem uvolnil vahadla, svorniky. Ještě musím uvolnit dva 12kové šrouby zespoda, ale i tak nevím, jak sundat řetěz. Pustil jsem se do něčeho, co je nad moje síly. Radši se budu věnovat tomu co jakž takž umím (počítače :wink: )
IMAG0321.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

14 bře 2011, 22:58

Co ta matička na tom ozubeném kolečku ?
Odeslat odpověď