Zdravím,
Když chci nastartovat, musím dlouho nakopávat, než motor chytne. Čím je venku chladněji, tím déle to trvá. Pokud už je motor zahřátý, tak jde nakopnout na poprvé. Nicméně, poslední měsíc se mi děje to, že když přijedu(třeba) k obchodu, nakoupím, chci znovu nastartovat, motor jede asi vteřinu a zdechne. Musím jednou přidat plyn, nakopnu a už nechcípne.
Když je motor studený, vyjede po nakopnutí do velkých otáček tak, že musím držet zadní brzdu. Po čase otáčky sletí. Čím je venku chladněji, tím více to vyletí do těch otáček.
Když otáčky spadnou na běžný volnoběh, tak začnu znovu přidávat plyn, otáčky jdou nahoru, ale stroj furt stojí. Držím otáčky v nějaké výši a stroj začne po čase pomalu pocukávat kupředu a po čase začne zabírat úplně. Při této operaci stroj čadí jak cyp, že je ulice totálně začazená.
Když už se stroj rozjede, má zpočátku divný zvuk a nechce táhnout hbitě. Ujedu tak 100m a pak už se překoná tento stav a stroj jede jak má. Tedy skoro. Když ještě po 700m zastavím na křižovatce a odbočím doleva, tak při rozjezdu asi při 10-15km/h jakoby ztratí totálně výkon asi na čtvrt vteřiny. Je to slyšitelné. Udělá to ale jen jednou. Když se po rozjezdu tak po 200m zastavím, tak na té zmíněné křižovatce už se rozjedu bez toho poklesu. Ten si totiž odbydu po těch 200m. Krom toho chcípnutí teplého motoru po návštěvě(třeba) obchodu, mi tyto problémy dělají již desítky tisíc km(celkově mám najeto 40k km).
Dají se tyto neduhy opravit, aby nedělaly? Budu rád za každý, který mi poradíte, jak se ho zbavit
děkuji