od TomasPindl » 07 zář 2022, 19:38
Zdravím, jedna se o skutr suzuki cp50 lido, ročník 1989. Poslední projížďka byla ok, asi po týdnu jsem ho nastartoval že se pojedu projet, po ujetí asi 1km se začne dusit až nakonec chcipne. Myslel jsem ze je ucpany karburátor, ale stejná vada se opakuje i na volnoběhu. Po chvíli jak se ohřeje chcipne. Jakmile chcipne tak se musí nechat vychladit a po pár minutách jde zase na chvili nastartovat. Vůbec nevím na co se zaměřit, napadl mě bordel v karburátoru (to jsem vyloučil, když se vada objevila i na volnobehu), pro jistotu jsem ho rozebral a byl čistý, na hadicce je navíc síto,a po uduseni je v prepadu karburatoru dost benzinu, takze benzin do něj teče. další závada mě napadlo že se skutr pridrel a jak se ohřeje, tak chcipne...ale olejove čerpadlo se zdá že funguje(pumpuje), další možnost byla že je buď nějaký špatný kontakt a nebo že zůstává nahozeny automaticky sytic a po ohrati se z nedostatku vzduchu či přerušení jiskry udusi...svíčka má cihlovou barvu i po tom co se zadusi, takže tam asi také chyba nebude. Zatím zbyla teda možnost pridreni z nějakého neznámého důvodu, když se zdá že všechno funguje jak má, ale nechce se mi hned sundavat hlavu abych zkontroloval válec jak je na tom..napadá někoho co by mohlo být za závadu? Na můj vkus je tam moc "hadicek" a moc automatických věci, šel jsem po základech co rozhybali i babetu, ale tohle má trošku víc věcí na pokazeni.