Piaggio Skipper ST 125 4T - nechytá, divné zvuky

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Piaggio Skipper ST 125 4T - nechytá, divné zvuky

Příspěvekod H24 » 13 bře 2014, 08:34

Zdravím všechny,do nedávna mi skúkr sloužil bez problému,zima byla mírná a já najezdil cca 4000 km.Před pár dny ho ráno nastartuji a slyšim klepání kdesi od motoru.Večer den před tím když jsem na něm jel,tak to ještě nedělalo.Byl jsem zrovna u kamaráda a musel se dopravit na místo vzdálene asi 6km.Tak jsem to risknul a na skútru vyjel.Při jízdě jsem si všiml,že výkon je slabší asi o třetinu.Po pěti kilometrech to přestalo jet.Nastartovat už nešel,tak jsem stroj 1km dotlačil.Když jsem zkoušel startovat,tak starter neměl síly motor rozběhat.Po asi pátem pokusu se rozhýbal,ale motor nenaskočí.Taky to při pokusu o start vydává hodně divný zvuk.Skútr má naježděn cca 24000 km.Určitě to budu muset dát do servisu.Jsem z Ostravy,tak tu budu muset něco v okoli najít.Nevíte někdo o nějakém seriozním servise?Nebo podle popisu výše,co by to mohl být za problém?Co se tam tak z nenadání mohlo stát?Části s kterýma mím zkušenosti jsem preventivně prohlídl.Jinak je tam nový variator multivar,válečky,kontrastní pružina,řemen,vše je v pořádku,nová svíčka ngk.olej jsem kontroloval.předem díky za info
Naposledy upravil KYBLOS dne 13 bře 2014, 12:32, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do správné sekce
H24

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio Skipper 125 ET4 2000

Re: Piaggio Skipper ST 125 4T - nechytá, divné zvuky

Příspěvekod H24 » 18 bře 2014, 16:46

Zdravim.Tak dnes jsem se k tomu dostal.Vypustil jsem olej a prozkoumal ho.Na prvni pohled vypadal normalne.jen na sitku bylo asi 30 malinkych kovovych pylin,na dne oleje jsem zadne nenasel.tak nevim jestli je uz toto spatne nebo je to normalni.Do rozebirani motoru se urcite poustet nebudu,nemam zkusenosti.Ale predrazene servisy me taky dvakrat nelakaji.Skutr mam jen 8km od bilovce,tak kdyby jsme se nejak rozumne domluvili.klidne bych ho pristi tyden privezl autem na voziku.Skutr ma najeto temer 30000 km.nebylo by dobre uz vymenit i rozvodovy retez a dalsi veci?
H24

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio Skipper 125 ET4 2000

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek