dr.dzusik píše:Zdravým všechny.Mám problém a nejsem asi sám že mám v předních vidlich u nrgéčka pěknou vůli.Neexistuje tedy nějaká opravná sada jak to opravit?Něbo nějaké zkušenosti?Děkuji vám všem za pomoc.
Zdar všici po změně stroje z JMSTARU na GILERU RUNNER 50 SP se potýkám ze stejným problémem,co se týče vůle v předních vidlicich,Moje prozatimni zjištění: Scootland- výměna pouzder za ty stejný a ze stejnýho materialu,a ne jak tu někdo psal o tom že to dělají z nějakýho tvrdšího silikonu,podle mě blbost,cena- vymontuješ li si vidlici sám -2000kč,nevymontuješ li si vidlici a dovezeš celou motorku do brna-2500kč,podle mě investice krátkodobého trvání.Tak mě napadlo že obejdu nějaký známý co tomu rozumí a mám 2 nabídky.první nabídka je že mi šikovnej soustružník vyrobí futra ze samomaznýho bronzu,ale nevím co to udělá s chromovou povrchovkou na vidlicich,měl by to být tvrdochrom takže asi nic,Druhá varianta-vysoustružení těch samejch futer u jednoho známýho mechanika který se zabývá veteránama z nějakýho matrošu,ale už nevím název ,vypadá to jako pertinax se dřevem,a je to lehounký,říkal že by to neměl být problém.U přímně se přiznávám že se mi do experimentů moc nechce,ale asi mi nic jinýho nezbyde,je tu varianta č3 to je použít vidlice z 200 čtyřtaktu,ale to je velká finanční investice,protože je potřeba pořídit k novým vidlicím i brzdovej kotouč, brzdič novej ráfek i pneumatiku!!!!!cca 17 000kč!!!!!! Takže zatím váhám ale jak se rozhodnu tak sem hned dávám výsledek,a ještě prosba kdyby někdo už měl tento problém vyřešenej jiným spusobem budu vděčnej za každý info,dík všem,jesik