Ahoj, mám tu takový oříšek do diskuze.
Background: Nedávno jsem si pořídil BV500 r.v. 2005 - tedy s novějším typem variátoru, 8 válečků. Na můj vkus variátor udržuje motor ve zbytečně vysokých otáčkách, což ovšem nijak neocením páč nejsem žádný střelec a rád jezdím hodně na klid. Rozhodl jsem se tedy instalovat mírně těžší válečky než originál, stejně tak jako to mám na starém skútru. Bohužel tento typ válečků se nedá sehnat v těžší gramáži než je originál 25x17 – 21,44g, nebo lehčí.
Napadlo mě tedy válečky upravit - pár gramů přidat aplikací dvousložkového lepidla - "tekutého kovu" do vnitřního obvodu stávajích válečků.
Problém by mohl být
- s nedostatečně rovnoměrným rozprostřením aplikovaného materiálu což by mohlo způsobovat mírné nerovnoměrné rozložení hmotnosti, což by mohlo způsobit že by váleček klouzal vždy ve stejné pozici, a tím by vznikalo nerovnoměrné opotřebení a tvorbu plošek na obvodu válečku.
- s uvolněním kousku "tekutého kovu" vlivem teploty, vybrací a odstředivých sil - zřejmě s rizikem následného poškození variátoru, řemenu, nebo spojky.
(Ta teplota by snad neměla být problém, Např. Loctite má teplotní rozsah do 160°C, což by mělo být dostačující)
A teď ten dotazy: má s tímto někdo zkušenost (případně jakou?), nebo jsem průkopník? Případně vaše názory na tento nápad?