Zdravím všechny skútraře,mám problém s výkonem motoru a malou max.rychlostí.Začalo to náhle,že max.rychlost byla 95 km/h (cca na půl plynu),když jsem ještě více přidal-jen skútr škubal a víc nejel ani z kopce.Vyměnil jsem palivový filtr,vzduchový filtr,2x odkalil karburátor,vyjel úplně nádrž-aby tam nebyla voda,pak následovala kontrola variátoru,řemenu a spojky.Vyměnil jsem válečky ve variátoru,protože měly trochu plošky za( 20x17x14g-takové tam byly i před tím a skútr normálně jezdil až 125km/h).Jinak řemen,variátor i spojka v pořádku.
Při zkušební jízdě se zvedla max.rychlost na 110km/h(zase tak na půl plynu)-asi díky novým válečkům,ale je pořád ten samý problém,že víc ze skútra nedostanu-začne poškubávat,nejede víc ani z kopce.Jinak po městě i mimo jezdí dobře-má zrychlení,dobře startuje.Všechno je dobré až do doby,kdy potřebuji jet rychleji než těch 110(dříve 95)km/h. Už opravdu nevím co dál zkontrolovat,případně vyměnit-prosím o radu,snad měl někdo již takový problém a vyzrál nad ním.
Moc děkuji za radu,přeji všem skútrařům pěkné počasí.