Prosím poraďte.
Mám skútr Peugeot Vivacity 50 r.v. 2002. 5 let jsem s ním jezdil v pohodě,ale pak jsem ho na rok odstavil a když jsem ho znovu vytahoval po tom roce, tak začaly potíže. Při startování motor trochu jel,ale pak se po pár sekundách zastavil. Tak sem to zkoušel dokola,ale motor pořád né a né zůstat v provozu. Po asi 20 min.nakopávání to trochu začalo fungovat,takže sem mohl dojet na benzinku.Dolil jsem nový benzín(Nat.95),ale pořád to nebylo dobré. Situace se ustálila tak, že teď to nastartuju víceméńe v pohodě, rozjedu se taky v pohodě, ale po pár desítkách až stovkách metrů to přestane tahat a začnu zpomalovat. Když pustím plyn a nechám chvíli brzdit motor, tak pak zase můžu přidat plyn a ono to začne tahat.Zvláštní je, že pokud to vytáhnu nad 50km/h,tak to potom jede vcelku ok, ale pokud někde přibrzdím,tak se situace opakuje. Někdy to v pohodě vytáhnu na max.rychlost(asi 80),ale někdy jedu několik kilometrů třeba jen 40,někdy 30 a dokonce někdy jen krokem... Nemohu v tom najít žádnou logiku(nějaké zákonitosti), proč se to chová tak čit onak v té či oné situaci. Jedině to,že pokud to netáhne vůbec,tak pustím plyn a po chvíli ho můžu znova utáhnout. Jenže to už téměř stojím na místě. Takže když jedu přes město,tak to vypadá,že jen popojíždím
Čím si tedy vysvětlujete ono neobvyklé chování stroje?
Děkuji