od lukinek96 » 12 kvě 2013, 21:21
Zdravím,
dnes se mi stala nepříjemná věc, jel jsem z Brna a asi 25 km za Brnem mi přestal skútr jet, naštěstí 2 km od domu, jel sem v bouřce a všude bylo hodně vody, tak nevím jestli to nemůže být příčina poruchy.
Projevilo se to takhle: Jel jsem asi 50km/h ve dvou a všiml jsem si asi dvakrát takových zvuků, jako by někdo hodil kamínek do železa, takové "cinknutí". Asi po 300 metrech skútr začal divně rachotit, nevím jak bych ten zvuk popsal. Okamžitě jsem sjel na krajnici a vypl motor. Po 5 minutách jsem ho zkusil nastartovat přes startér i nakopávačku a nic.
Rozdělali jsme ho, zjistili jsme, že do karburátoru benzín jde, zadřený by být neměl, píst jezdí. Svíčka je v pohodě, jiskru háže. Skusili jsme do válce nalít benzín, jestli třeba není zacpaný přívod do válce, také bez úspěchu.
Dále už nevíme, proto se ptám tady, jestli někdo nevíte, co by to mohlo být.
Děkuji mockrát za každou radu
Případně nás ještě napadla příčina v elektrice, například CDI. Ale vážně nevíme.
edit:
Tak místní automechanik nám řekl, že to bude nejspíš zadřené. Už je to podruhé za rok. Proto bych se chtěl zeptat, jaký mám koupit válec 50ccm, aby se mi zase po 3000km nezadřel. (70ccm nechci)
Děkuji