od Max11 » 07 kvě 2015, 22:29
V utorok som si bol konečne pre skúter. Už do telefónu som sa pýtal, či opravili nahlásenú vadu a odbili ma že "to potom... keď prídete". Už mi bolo jasné, že zase budem počúvať výhovorky, ale problém ostal nevyriešený. Prišiel som na predajňu, zaplatil som 75€ (to je už cena po 20% zľave) za prvú servisnú prehliadku. Už toto bol celkom šok, pretože za 600cc Yamahu XJ6 pýtajú okolo 50€ na prehliadke. No ale dobre, viem že Honda má v tomto židovské korene ... zaujímalo ma hlavne stanovisko majiteľa ohľadne mojej reklamácie.
Prišiel, vysvetlil mi, že rozobrali všetko okrem motora, všetko dotiahli, skontrolovali ale nič nenašli. Pochopiteľne, keďže celú dobu omieľam, že ten zvuk ide z motora (pravdepodobne z ložiska kľukovky) a ten jediný (vraj) nerozobrali. Niečo ale robiť naozaj museli, lebo mi drnčí pravý predný plast pri jazde. No to ma netrápi. Žiadal som protokol k reklamácii s podrobným rozpisom čo sa robilo a so stanoviskom k reklamácii. Sľúbil mi, že mi ho dodá v priebehu nasledujúcich dní. Je mi jasné, že to je v absolútnom rozpore s normálnym postupom pri reklamácii, no je to jeho posledná šanca, tak nech robí, čo uzná za vhodné.
Musím ale povedať, že tentokrát majiteľ v komunikácii otočil o 180 stupňov. Vypočul si ma, vysvetlil mi, aspoň niečo sľúbil a požiadal ma, aby som mu poslal nahrávky toho zvuku, že to pošle mechanikovi na centrálu, nech sa vyjadrí k tomu, čo to môže byť. Dodal, že on stále nič nepočuje ale, že jeho mechanik trvá na tom, že tam ten zvuk počuje, tak že nech sa to preverí. Každopádne asi pán majiteľ číta fóra alebo sa niečo dopočul, pretože tá zmena prístupu je priam obdivuhodná.
Každopádne už nemám čas ani chuť stále behať s novým skútrom po servisoch a prosíkať, aby mi vzali vadný tovar na reklamáciu a potom len zbožne dúfať, že mi dajú o tom nejaký záznam. Nasledujúci týždeň sa zastavím osobne pre spomínaný protokol a ak nebude v dohľadne aj vyriešenie mojej reklamácie, tak to postupujem už na kontrolné orgány. Koniec koncov platím ich zo svojich daní, tak nech niečo robia.