od moto.joker » 01 zář 2022, 20:26
To JardaB:
No a proč jsi nemohl takto odpovědět hned na první dobrou? To jsi mohl napsat už hned, protože ten účel v tom nehraje velkou roli.
Vezmu Tvé odpovědi popořadě.
Udělat si vlastní reálnou zkoušku sání. Nevím co si pod tím představuješ přesně. Chápu to tak, že mám koupit otevřený filtr a na svíčce podle barvy odhadovat bohatost směsi a subjektivně posuzovat hladkost chodu motoru a průběhu zátahu v provozu. Protože si ale uvědomuji, že to není taková sranda a je mi jasné, že provoz motoru s chudou směsí může přinést poškození motoru, konkrétně hlavy, ventilů a pístu. Což chápu jako možný dost drahý pokus.
Složitější věci na karburátoru...
Karburátor to nemá, má to vstřikování, což píšu od začátku. Kdyby to byl karburátor, tak se na to neptám, to vím jak postupovat a udělal bych to.
U řídící jednotky se zeptat firmy...
No to mi je jasný taky, že pokud budu muset řešit jinou řídící jednotku a palivové mapy, tak se budu muset obrátit na firmu se zkušenostmi. To taky vím od začátku. A proto se tady ptám, zda je nutné/třeba vyměnit řídící jednotku.
Hlučnost...
Pravděpodobně bude vyšší, ale to bych zatím neřešil.
Já jsem se ptal, zda tu není někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti a zda je skutečně potřeba vyměnit řídící jednotku či nikoliv. O ničem jiném ten můj dotaz nebyl. Také jsem psal, že při změně objemu např. ze 125 na 150 se řídící jednotka vyměnit musí. U změny filtrboxu si nejsem jistý a proto jsem se ptal. No a tuto odpověď jsem zatím nedostal.
To Britt:
Hlučnost a homologace výfuku je trochu jiné téma. O výfuku se tu nebavím. Výfuk musí mít homologaci a splňovat nějaké normy a limity. O sání nic takového asi neplatí. Výměny sání se na motorkách dělají běžně a nemám informace o tom, že by byly problémy na STK.
-- 1. 9. 2022 19:38 --
Tak ještě jednou, pro jistotu, položím svou otázku.
Když vyměním filtrbox za otevřený filtr u motoru se vstřikováním, je nutné vyměnit i řídící jednotku? Bude to jediná úprava na motoru.
Rád bych nějakou relevantní odpověď ve smyslu "Ano, protože..." nebo "Ne, protože..."
Odpovědi jiného typu mě v tuto chvíli nezajímají. Nezajímá mě hlučnost ani sání ani výfuku (který se v mém ději vůbec nevyskytuje, ale pro jistotu uvádím).
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350