Ahoj všem, dávam do kupy "Kejvačku" po asi 10ti letým stání v garáži. Včerá jsem koupil novou baterku - Vartu 6V 11Ah - suchou s přibaleným elektrolitem. Už jsem pár suchejch baterek Varta kupoval a vždycky stačilo podle návodu zalejt elektrolitem, nechat odstát (podle návodu 2 hodiny) a měla by bejt připravená k provozu a nabitá na 80-90%. Tuhle jsem ale nalil, nechal jsem jí podle návodu odšpuntovanou stát cca 2 hodiny a pak jsem na ní naměřil jenom 5V. Je mě to divný, protože i v návodu je uvedený, že by po nalití měla bejt nabitá. Připojil jsem jí na nabíečku (Lidlovku) a zatím se nabíjí. Sice už přes 20 hodin, ale nabíjí se - napětí pomalu stoupá (podle výpočtu by se Lídlovkou při 0,8A měla nabíjet z 0% na 100% cca 19-20 hodin).
Tak se chci zeptat - oni se prodávaj i nenabitý suchý baterky, který se musej po nalití nabít? Nebo je pravděpodobný, že s ní něco bude a v budoucnu třeba nebude držet kapacitu, jak má (v důsledku třeba špatnýho skladování u prodejce)? Má cenu jí reklamovat? Nebo je to normální, protože samovybíjecí efekt působí i na ještě nenalitou baterku?