od Mr.Voza » 25 črc 2014, 09:26
Jak píšeš o tý odpálený elektodě - to ti ulítla do válce, nebo jak byla odpálená? Jestli se kus svíčky dostal do válce, tak bude válec asi pěkně zmordovanej.
To máš válec S6 street race? Měl jsem ho kdysi na vzducháči a teď ho mám na vodníkovi a v obou případech se přidíral. Řešili jsme s kámošem mechanikem proč a zjistili jsme, že má proti jinejm válcům hrozně malou montážní vůli. Třeba Malossi sport 70ccm má vrtání 47.00mm a píst 46.94mm, tzn. montážní vůle 0.06mm. Minulej rok jsem pořídil levně z inzeráru novej origo zabalenej S6 street race, jako máš ty. Zjistili jsme, že válec má taky vrtání 47.00mm, ale píst je 46.95mm, tzn montážní vůle jenom 0.05mm. Navíc má píst proti Malossi sportu o 20g víc - víc materiálu = větší tepelná roztažnost. Na doporučení kámoše mechanika jsem nechal válec ještě před montáží vyhonovat na 47.01mm, aby tam byla vůle těch 0.06mm. Ale ani s touhle vůlí to nebylo možný pořádně zajet - asi 4-5x se mě to přidřelo - při tom posledním přidření mě to i zkurvilo řemen a vodítka ve variátoru. Tak jsem válec vyndal, že tam dám zpátky Malossiho, ale bylo mě toho S6 líto, protože to s ním lítá fakt pěkně - proti Malossimu je daleko ostřejší, má jiný kanály. Dal jsem mu poslední šanci a odvez jsem ho na vybroušení aspoň na 47.03mm, aby tam bylo 0.08mm, že to snad bude stačit. Chlap, co to brousil říkal, že ten válec byl snad nějak křivě vyrobenej nebo co, že aby ho "srovnal", tak ho musel slíznout ještě o víc - na nějakejch 47.04 - 47.05mm, takže tam mám teď díru jak doprdele - vůle 0.09 - 0.1mm. Zatím s tím mám takhle najeto 60km a ještě se na to snažím bejt hodnej, tak uvidím jak to bude vypadat - zatím dobrý. Jestli se to hryzne i takhle, tak letí rovnou do popelnice.
Tím chci říct, že ten válec S6 je pěknej sráč a jestli ho budeš mít od svíčky požkozenej a budeš na něm nechávat dělat výbrus, tak tam nech udělat větší vůli, ať si ušetříš práci a nervy. Nebo tam dej rovnou kvalitní válec - doporučuju Malossi sport - s ním nikdy problémy nebyly. O zadřenejch S6 street race vím o několika.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP