Každá pneu která má daný směr otáčení je označená šipkou. Pokud není, je jedno jak ji namontuješ. Tlak v pneu v manuále určitě máš, jen se pořádně podívej. Pokud né, měl by to mít scoot někde nalepené. Zpravidla pod sedlem, nebo víčkem nádrže
Ahoj Karamusa, zdá se to divné, ale je to trend výrobců,není to u všech pneumatik na moto, ale výrobce to dělá pro větší počet najetých km na pneu. Mají to tak odskoušeno.Směrodatný je směr otáčení, který je na každé pneu, ten dodrž a je vše v pořádku. Vlastním pneuservis a na začátku mě to také zaskočilo, u aut je to jiné, tam to hraje do směru. Ahoj Peťas
Některé pneu se montují na přední kolo obráceně než při použití na zadní ,proto jsou tam dvě šipky,které si protiřečí ,ale je u nich nápis front,tedy šipka pro použití na přední kolo a ta druhá šipka bude pro použití na zadní kolo .
Takže je to druhá varianta jak jsem uváděl a vše je OK Nic si "neprotiřečí" jak tady někdo píše,jen je pohled z obou stran. Jestli se dělaj na skútry gumy co se montujou do předu jinak než dozadu,tak to slyšim prvně,ale dle mě nesmysl....Navíc by bylo teda uvedeno jednou front a jednou rear....a ne z obou stran front.....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...