od hondambx » 30 čer 2018, 19:24
Chcem pozdravit vsetkych skutristov...
Chcem Vas tu poziadat o dobre rady s mojou Majesty 250.
Kupil som ju ako nepojazdnu-zadretu, cize nemal som moznost vyskusat. Po GO kluky+novy piest je motor v kope,ale nechce nastartovat...
Za studena sa snazi akoby aspon na volnobeh, ale po pridani plynu automaticky hned zdochne...
Riesim teda dilemu, ci naahodou niej zle nastaveny rozvod, casovanie. Nastavoval som ho podla manualu. Otacal som ventilatorom variatora podla manualu proti hodinovym rucickam az po rysku, a zalozil som rozvod voci hornej ryske hlavy... Trochu ma metie znacka H na magnete tesne pred ryskou....
Takisto som mal rozobraty karburator, lebo skuer stal cca pol roka v garazi, a teda ratal som aj s nejakou usadeninou. S nastavovanim volnobehu a inymi hejbatkami som netocil, vycistene su trisky,hladina je cca podla manualu,nova sviecka...
Skusil by mi prosim niekto poradit, ci uz tu cez forum, pripadne po telefone,alebo nejak podobne?
Dakujem za kazdu radu k teme....
Dokazal som ho prave na par sekund nastartovat, s tym, ze som prilozil ruku k hrdlu karburatora, a tym som mu akoby priskrtil privod vzduchu.....
Mohol by mi prosim niekto nejako zrozumitelne popisat zakladne nastavenie karburatora? Som z toho v manualy akosi zmeteny...