Zdravim, mám problém ze skůtrem Kymco super 8 504t. Teď po zimě asi týden fungoval normálně, ale teď když ráno nastartuju, tak to probíhá takhle: chytne asi až na 5-10 nakopnutí, poté shruba za 5 sekund chcípne (ovšem otáčky jsou docela vysoké, takže předpokládám že sytič funguje). Potom to stačí už tak 2-3x nakopnout aby to chytlo, ale opět to po 5 sekundách chcípne. Takhle to je potřeba udělat asi 5x, pak už se otáčky drží, zahřát to musím nechat asi 3-5 minut. Když se potom chci rozjet, to dojedu k brance a tak to při zastavení to chcípne. To už startuju startérem. Rozjeduse, znízkých otáček to má docela tah ale najednou to víc jak 35km/h nejede. Takhle to jede asi 1km, pak se rychlost dostane na 40 atd. Zhruba po 3-4 km už jede 55km/h, když zastavim tak otáčky drží, ale asi jenom 10-20 s pak klesnou a chcípne a při rozjezdu z volnoběhu se nerozjede plynule ale jakoby se přidusí a pak se dostane do otáček a rozjede. Jinak před zimou to jezdilo 65km/h.
Mám v tom 70-tku válec, variátor Naraku HS, válečky 7,5g, řemen mallosi kevlar, teď po zimě nový olej.
Byl jsem s tím v servise (předtim než jsem tam byl taky to bylo ještě mnohem horší a chcípalo to pokaždý když jsem zastavil), tam rozďáli karburátor a byl ulomenej jeden držáček jehly, ale nechtělo se mi čekat na nový díl a prý by stál 600kč, tak jehlu zalepily aby se nehla. Po tomto zásahu to takhle jezdí, ale podle nich tam je ještě chyba někde v plovákový komoře.
Takže se plám jestli za toto chování může karburátor, koupil bych tento http://e-shop.adventure-biker.cz/index.php?l=cz&p=3818_karburator/3897_karburatory-4t/3899_karburator-naraku-50-90ccm-4takt-200-01
ale nejsem si jistej tak potřebuju poradit
Děkuji za odpovědi.