Kymco Super 8 - chcípá

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Re: Kymco Super 8 - chcípá

Příspěvekod Benda.s » 16 srp 2010, 08:48

Danda píše:
Takže mě zajímá - je toto normální, že čím vyšší teplota tím nižší otáčky? A dá se stím něco dělat?
Jinak skůtr jede max. 65km/h dle tacho, má vyšší výkon než s tou sedmdesátkou válcem a pěkně se vytáčí. Skůtr je tedy celkově živější a rychlejší, ale štve mě to chcípání zatepla.

Někde jsem to s někým řešil a prý je to naprosto běžné, musíš pomalu dojet a lehce snižovat plyn, nebo ho po zastavení lehce přidržet pod plynem a potom nechcípne. Diskutovali jsme jestli je to v závislosti na světlech, ale to se v praxi potvrdilo jen částečně -> před zastavením zhasnout aby se tím snížil odběr a tím nebylo tak velké zatížení na volnoběh.... nepomohlo to nikterak výrazně.

Problém z jiného soudku.... ve Ct jsem jel do práce a vše v pohodě, v pátek a přes víkend skůtr stál a dnes ráno jsem ho vytáhl na cestu do práce, startuji, naběhl a cca po pěti vteřinách chcípl (bez přidání plynu) nastartuji podruhé a zkusil jsem lehce plyn a chcípnul, po třetí nenastartoval, cice někde něco cvakalo, ale vůbec si neškrtl. Našlápnutím na poprvé se chytil a jel. Cestou jsem kupoval jídlo a nestartoval - musel jsem našlápnout. Ted jsem to byl zkusit a opět nestartuje - jen to někde pod sedlem cvakne jako nějaký spínač ale, že by začal točit ani náhodou.... poradí někdo ať to nemusím vozit hned do servisu. Dík
Naposledy upravil KYBLOS dne 02 pro 2013, 02:46, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Kymco Xciting 400 | dříve:Yamaha X-max 250 2013; Honda PCX 125 v2; Kymco Super 8 50/4T
http://www.motorkari.cz/profil/benda.s
Benda.s

500+

Reputace: 11
Skútr / moto: Xciting 400 - 2017
Tuning / úpravy: Mivv Urban Exhaust System

Příspěvekod Danda » 16 srp 2010, 10:48

No nejprve zkus nabít baterku, nebo to zkus napojit na startovací kabely. Pokud jsi ještě baterku neměnil, tak ti pravděpodobně odešla. Mě fungovala první rok a druhý už mizerně a když byla vybitá, tak to taky jen cvakalo. Teď tam mám klasickou baterku 6Ah a funguje parádně.
Danda

50+

Reputace: 0

Příspěvekod citereh » 16 srp 2010, 18:48

Ahoj , taky ti to může dělat startovací relé - mělo by být někde na rámu pod tím sedlovým plastem
citereh

500+

Reputace: 4
Skútr / moto: JMSTAR Eagle 50
Tuning / úpravy: variator NARAKU HS,válečky 5,0 gr,NGK CR7HSA , kevlarový řemen NARAKU

Příspěvekod Benda.s » 17 srp 2010, 12:13

Motorka je nová, v dubnu koupená a někdy v lednu vyrobená, tak snad to baterka nebude - klíčky nechávám vyndané a tak by to asi nemělo mít šanci na vybití když doma stála čtyři dny... :-(
Z pod sedla to někde cvaklo, ale včera jsem dojel domů, zkoušel a nic, potom jsem objel barák tou naší ulicí...cca 500m a zažalo to cvakat opakovaně, ale nenastartovalo. Zkusím kouknout na to relé jestli ho najdu a zkontroluji kontakty a jinak jde do servisu - elektrika není moje hobby. Ještě fihctla bych rozchodil, ale tohle když je to čtaři měsíce staré ne... do toho se hrabat nebudu :-)
Kymco Xciting 400 | dříve:Yamaha X-max 250 2013; Honda PCX 125 v2; Kymco Super 8 50/4T
Benda.s

500+

Příspěvekod citereh » 17 srp 2010, 16:49

Ahoj to relé by mělo vypadat nějak takhle
http://e-shop.adventure-biker.cz/photog ... ced461.jpg
citereh

500+

Tuning / úpravy: variator NARAKU HS,válečky 5,0 gr,NGK CR7HSA , kevlarový řemen NARAKU

Příspěvekod Benda.s » 18 srp 2010, 13:45

něco takového tam asi je,a le ted teda se nedostanu to nějak řešit a uvidím musím si sehnat odvoz ze servisu a podle toho jak se mi to povede tak co bude dřív bud se na to kouknu, nebo to odvezu.... teda to je týden a už mi začíná tect do bot a spoustu věcí nestíhám.... :-( hledám brigadníka

20.8. edit:
Tak servis má do 1/9 dovolenou, tak by čas snad byl :-) uvidíme :-)
Naposledy upravil KYBLOS dne 02 pro 2013, 02:48, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Benda.s

500+

Příspěvekod Trejman » 22 kvě 2012, 18:32

Zdravím. Mám problém se starováním. Motor se 2x otočí, a poté startér točí na prázdno.. Baterka je nabitá a proud drží. Na našlápnutí chytá hned. Je to Kymco super 8 50 2-takt
Trejman

0+

Skútr / moto: Kymco super 8 50 2T

Příspěvekod maxxz » 02 čer 2014, 17:29

Ahoj,

omlouvám se, že obnovuji staré téma, ale myslím si, že se to hodí, diskuzi jsem celou pročetl ale tak nějak se nedostávám k žádnému řešení.

Vlastním skůtr Kymco Super 8 50 (čtyřtakt), nicméně nechce mi držet volnoběh a při zastavení z jízdy chcípne. Kontroloval jsem zatím filtr a ten je jako nový, z levého boku jsem si všiml štelovacího šroubu, nicméně je vcelku volný a dost se pohybuje při otočení o různý počet otáček ať ven či dovnitř se mi pocitově zdá, že se nic nemění. Netuším tedy jak jej ani správně nastavit a kolik otáček, nemáte někdo tip či návod jak správně tento štelovací šroub nastavit ? Případně poradit kde hledat chybu v případě nedržení volnoběhu a chcípání motoru při zastavení např. na křižovatce ? :oops:

Děkuji.
maxxz

0+

Skútr / moto: Kymco Super 8 50

Příspěvekod citereh » 04 čer 2014, 14:56

AHOJ
TAK ZKUS TOHLE - ŠROUBKEM NA VOLNOBĚH SI PŘIDEJ OTÁČKY, POTOM TEN BOČNÍ ŠROUBEK - ŠROUBEK BOHATOSTI - ZAŠROUBUJ DOPRAVA A PAK HO OTÁČEJ DOLEVA , POMALU A S CITEM , AŽ USLYŠÍŠ ŽE MÁ MOTOR NEJVYŠŠÍ OTÁČKY , TAK TEN PRVNÍ ŠROUBEK - VOLNOBĚH- POMALU ZAŠROUBUJ , ABY SI SE UDRŽEL ZHRUBA NA 2000 OTÁČKÁCH. TEN ŠROUBEK BOHATOSTI SMĚSI BUDE REAGOVAT OKOLO 1- 2 OTÁČEK/ 1 OTÁČKA JE 360 STUPNŮ. PROJED TO ,ABY SE TO POŘÁDNĚ OHŘÁLO A DOLAD SI ŠROUBKEM VOLNOBĚH. TEN ŠROUBEK BOHATOSTI MÁME ZHRUBA NA 2,5 OTÁČCE, CELKOVÉ VYLADĚNÍ SE TI NAPOPRVÉ NEPOVEDE , CHCE TO TRPĚLIVOST

http://citereh.rajce.idnes.cz/Serizovac ... rburatoru/
citereh

500+

Předchozí

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek