Kymco Super 8 125 - drnčení

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Kymco Super 8 125 - drnčení

Příspěvekod nezmar » 07 črc 2013, 13:23

Zdravím všechny přítomné. Můj problém je následující. Jedu-li s batůžkem (resp. jen je-li více zatížen zadek), tak při ubrání plynu nebo dojíždění do křižovatky, prostě při klesnutí otáček někde něco nepříjemně zadrnčí. Ten zvuk je hlasitý a jde z oblasti motoru nebo variátoru. Myslel jsem, zda to není nějaký plast nebo podobně, ale po dlouhém testování (podlepením, podložením gumou, demontáží a pod.) jsem na nic nepřišel. Mám skota od novoty, najeto necelé 3000 km a problém se vyskytuje od začátku. Pokud někdo ví, ať prosím napoví, co s tím. Předem dík.
nezmar

25+

Reputace: 5
Skútr / moto: Kymco Super-8 125, Yamaha X-MAX 250

Re: Kymco Super 8 125 - drnčení

Příspěvekod Lojki » 08 črc 2013, 22:02

Ahoj, mám podobný problém.
Od novoty problém nebyl. Po 444 km jsem byl na garančce. Od té doby mi trochu drnčel výfuk, tak sem si řekl, že je něco blbě přitáhnuté. Zkusil jsem dotáhnout pár šroubků ale nevím zda pomohlo. V určitých otáčkách to má trochu jinak brnivý zvuk než obvykle, ale třeba to je nějaká hraniční rychlost pro vibraci nějaké hřídele. Ale dnes jsem si všimnul, že vždy přesně v rychlosti 70 km/h to drní ale nějak moc a hodně jinak. Ale jindy ne.

Všechny různé drnčivé zvuky se oběvily až po te garanční prohlídce. Tak s tím holt počkám do další a zmíním se o tom. Snad mi pak v servisu zkusí všechno pečlivěji dotáhnout.
Lojki

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kymco Super 8 125

Příspěvekod tomkob1980 » 09 črc 2013, 20:39

Dělá mi to taky. V mém případě je to rezonující kryt výfuku. Někdy víc, někdy méně. Zatím jsem nepřišel na způsob, jak to spolehlivě odstranit.. :(
tomkob1980

250+

Reputace: 141
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400 IRON MAX, Yamaha MT 09 Tracer

Příspěvekod nezmar » 09 črc 2013, 23:00

Děkuju za příspěvky. Zkusím to ještě trochu poladit. :wink:
nezmar

25+

Příspěvekod Michal Čapka » 16 črc 2013, 22:13

Zdravím, skútr mám z druhé ruky má najeto 10 tis. A teď mi to začalo taky dělat a jsem z toho neklidný. Dnes jsem rozdělat variátor, spojku a nikde jsem na nic nepřišel. Jestli je to výfuk nevím ale dělá to vždy po zahřátí a až se začnu rozjíždět. Nepříjemné drnčení jednou se mi to zdá od variátoru a někdy jako by to šlo někde ze předu. Mám strach aby to nebylo něco vážného :-(
Michal Čapka

0+

Skútr / moto: Kymco super 8 125

Příspěvekod nezmar » 17 črc 2013, 15:55

Nemyslím, že by to byla vážná závada. Skot jede jak divej, nikde nic neteče, nikde se nic neuvolňuje a jedu-li sólo, je klid. A neměj strach, jednou ten zvuk odhalíme.... :)
nezmar

25+

Příspěvekod Michal Čapka » 17 črc 2013, 21:43

Tak dneska jsem sundal kryt variátoru a kravál ještě vetší při rozjedu úplně. Takže v mém případě nejspíš spojka nebo varec. Nevím spojku v pátek úplně rozhodím a uvidí se. Kdyby to byl výfuk dělalo by to i když přidám plyn a mám to na stojanu. Tohle jde při rozjedu a pak při jízdě po celou dobu, a na stojanu bez zatížení vůbec nic.
No jinak jsem si objednal válečky 11,2 g co myslíte?? Origo jsem koukal mají 13 g

19.7. edit:
Zdravím, tak jsem měl dneska opět všechno dole. S kamarádem jsme to celé rozdělali a na spojce nic a tak jsme si mysleli že to bude dělat zadní ložisko na řemenici. Namazali vazelínou, dali nové válečky 11,2 g místo původních 13 g. Smontovali a byl klid. Po projížďce dojedu domů a opět ten stejný rachot. Tak už jsem hledal na netu řemenici se spojkou. Pak mi to nedalo a opět jsem to zkoušel.
No a závěr je takový že to celé dělal hlavní stojan. Ta kulatá guma co je proti drnčení se při jízdě vysunula a ohnula a začalo to drnčet o spodní kryt variátoru :D :D

Jinak k těm lehčím válečkům, akcelerace o trochu lepší ale zbytečně to teď v malé rychlosti moc vytáčí otáček.
Takže asi koupím ty origo 13 g.

jasný ta kulatá guma co to vymezuje se při jízdě ohne a pak se to opírá o kryt variatoru a začne to dělat ty zvuky při přidání plynu. :D vyřešeno stahovací páskou kterou jsem narval na držák té gumy.

Mě teď začalo při zahřátí hučet ložisko nejspíš zadní řemenice co je u spojky. Nakonec jsem se na to vybodl to ložisko sundávat a objednal jsem celou řemenici se spojkou. Zítra to namontuju a pak uvidím. Myslím že mi to dělá i divné vibrace když jedu rychle.
Taky Vám to vibruje při větší rychlosti???
Naposledy upravil Michal Čapka dne 27 črc 2013, 21:42, celkově upraveno 2
Michal Čapka

0+

Příspěvekod nezmar » 23 črc 2013, 16:06

Zdravím.
Cože???? To byl fakt hlavní stojan??? :shock: :shock: :shock: Teda jestli máš pravdu, tak jsi frajer. Napadlo mě, že to bude blbost, ale stojan, to by mě nenapadlo. Večer to prubnu. Dík. Dobrá práce. :wink:
nezmar

25+

Příspěvekod Michal Čapka » 01 srp 2013, 22:54

Zdravím vsechny. Tak kryt výfuku mi zacal taky dělat ty zvuky, drnčící. Nepřišli jste na něco jak tohle opravit???
Díky za odpověď.
Michal Čapka

0+

Příspěvekod Lojki » 02 kvě 2014, 08:58

ahoj, já si dal pod šroubky nové gumové podložky, pořádně přitáhnul a už je ticho :) Jo a když už vás tu všechny mám co máte taky Super, jakou máte spotřebu? Počítáte si ji nějak? Mě přijde, že ji mám extrémně velkou, i když jezdím vždy ve dvou a kratší úseky, tak nedokážu zjistit, jestli je nějaká závada nebo to je prostě tímhle. Díky za info

Prosím nezakládej dva příspěvky pod sebe. Pokud chceš něco dodat, použij editaci již vytvořeného příspěvku. Díky Kyblos
Naposledy upravil KYBLOS dne 02 kvě 2014, 13:46, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Lojki

10+

Skútr / moto: Kymco Super 8 125

Příspěvekod M_A_B007 » 13 kvě 2014, 23:28

Spotreba: tak pocitani je snad jasny, mezi dvema krmenimi kdy tankujes az uplne po okrajsi spocitat kilometry a vzpomenout si kde mam kalkulacku nebo jak se deli dve cisla. :)
Ze zacatku jsem na svem osliku peclive sledoval kolik zere, a dost se to lisilo podle stylu jizdy. Rozdil mezi poklidnym plouzenim na pul plynu a nelitostnym tyranim s plynem na doraz dalo rozdil kolem pul litru. Takze to mam zhruba v rozmezi 3-3.5l a vic uz neresim.

Muj oslik je People S125 (rok 2006), takze uz je to skoro veteran :), a blizi se 40tis km. No, od tveho Super 8 by se moc lisit nemel. Vloni taky neco desne hlasite a kovove drncelo pri startu na stojanku, pri dojezdu a pri podobne nepravdepodobnych situacich. Nakonec to byl uvolneny uchyt zadniho blatniku hned za motorem. Takze podobna zahada jako ten stojanek.

Kluci zlaty, letos ale resim dve zahady najednou:
1) Po vymene oleje v prevodovce jsem tam nalil predepsane mnozstvi 0,18l a stale jsem hluboko pod kontrolnim otvorem. Je mozne ze mi olej zateka i nekam jinak nez ma, nebo ze mi soudruzi vyrobili vetsi krabici na prevodovku nez meli? Nejaky napady co s tim? Mam tam nalit klidne i pul litru abych byl na rysce, nebo to nechat poloprazdne?
2) Pri zaberu se zacalo ozyvat takove zvonive cinkani/drnceni odnekud zdola. Pouze pri zaberu, trochu se uklidni kdyz je zahraty. Predpokladam, ze se se mnou louci remen. Nebo by to mohlo byt neco jineho? Nemate zkusenosti co dalsiho se obvykle take musi vymenit? Rad bych nakoupil material dopredu a pak obetoval nejake jedno odpoledne na rozborku a zborku. rad bych se vyhnul tomu, abych mel rozebrany skutr na stole a cekal nekolik tydnu az dorazi nejaka desne dulezita soucastka.

Diky.
M_A_B007

5+

Skútr / moto: Kymco People S 125

Příspěvekod TUNER » 14 kvě 2014, 05:38

1 - Nalil bych tam množství po kontrolní otvor....jestli teda koukáš tim správnzm otvorem ))

2 - Jdeš na to špatně. Nakupovat "materiál dopředu" když ani nevíš co bude potřeba měnit je nesmysl. Další nesmysl je vyhrazovat si na výměnu řemene,válečků a dalšího celé odpoledne,to je práce max na hodinu. Napřed bych tedy sundal dekl variátoru a změřil v jakém stavu řemen je,kouknul na válečky,vodítka a spojkové obložení a až pak bych objednával podle toho co bude potřeba vyměnit.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod M_A_B007 » 14 kvě 2014, 09:42

Dik za radu. Tak ja mu naleju co se do nej vejde.
Asi mas pravdu ze rozborka sborka je v servisu prace max na hodinku. Jenze jako uplnemu laikovi a amaterovi mne to trva vdycky podstatne dyl, bo at tam delam co tam delam, vzdycky je to pro mne poprve a musim kazdy sroubek hledat v dilenskem manualu. :) Ale diky za psychickou podporu, kdyz vim, ze normalnim lidem to trva max hodku, tak to snad zvladnu taky.
M_A_B007

5+

Skútr / moto: Kymco People S 125

Příspěvekod TUNER » 14 kvě 2014, 10:06

Hodinu jsem bral právě pro laiky. Ty co to dělají pravidelně,mají doma vybavení a ví co a jak je to práce tak do půl hodiny.... :mrgreen:
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod widra1 » 14 kvě 2014, 12:49

Hele s tím dolitím bych byl opatrný.
Když jsem měl ještě Rhona Tak ten měl taky nalévací otvor co vypadal jak měrkový , ale když jsi dal víc než bylo předepsáno (to jest po okraj otvoru) tak šlo ven gufero pod spojkou a všechen olej šel do prostoru řemenic.
Jirka
widra1

100+

Reputace: 10
Skútr / moto: Yamaha Majesty 250DX

Další

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek