Aneb když něco nefunguje tak, jak má...
31 kvě 2007, 22:52
Ahoj lidi.
Dnes jsem mel neprijemnou zkusenost se skutrem. Ficim z Brna do F-M po dalnici a tesne pred Olmikem se mi roztrha remen ve variatoru
nastesti to bylo v takovem miste,ze jsem to mohl odstavit za krajnici. Neprijemne to smrdelo a z variatoru couhaly chuchvalce vlaken a gumy
Ted bych potreboval poradit jaky je spravny postup opravy...
Jelikoz nejsem v opravach zbehly,takze to bud dam do servisu,at si s tim poradi,nebo jsem tu nekde cetl, ze se to uz nekomu stalo. Asi by to chtelo poradne vycistit. Vim jak sundat viko variatoru a videl jsem i navody na scootlandu,ale nevim zda je to na 250tce stejne jak na 50tce. Staci sundat jen kryt a vycisti,nebo je nutne demontovat cely variator i se spojkou?
Nevite jak je to s remeny na MAXIky? Vim ze s remeny na 50tky je to des a dodavka je na dlouho. Ale ja chtel jet pristi tyden na sraz do Prahy,tak nevim kde splasim remen
Jeste bych mel dotaz ohledne remene. Na skutru mam variator Malossi. Kdybch nesehnal nikde remen,tak pujdu do Hondy a poptam se tam jestli nemaji nejaky skladem. Musi byt do tohoto variatoru nejaky zvlastni remen(kevlarovy)? Nebo je to uplne jedno a muzu tam dat jakykoli?
31 kvě 2007, 23:24
Ty máš teda pech... Je asi lepší to komplet rozebrat a vyčistit, páč nevíš, kde se ti ten binec mohl dostat. Na montáž nového řemenu stejně musíš variátor rozmontovat. Řemen můžeš klidně koupit z Hondy, ale bude to dražší a pochybuju, že ho budou mít hned na skladě. Spíš obvolej obchody - Scootland a Scooter tuning. Namontovat a vyčistit ti to může Zdeněk v Skutrmaxu, do značkového sevisu nemusíš.
01 čer 2007, 08:02
cpujky podle mne mluvi zoiberg pravdu a se zdenkem mam jen ty nejlepsi skusenosti B)
01 čer 2007, 09:36
Muzete mi naspsat blizsi info o servisu u Zdenka? Vim akorat ze je to v Ostrave kuncickach, nic vic
Naposledy upravil
KYBLOS dne 09 úno 2014, 07:45, celkově upraveno 2
Důvod: Citace posledního příspěvku
01 čer 2007, 09:48
Oddělat dekl , sundat řemenici variátoru , všechen bordel vyfoukat nejlíp vzduchem , dát novej řemen , nasadit řemenici variátoru a frčíš dál ... práce na půl hoďky . Jen přeju ať ho seženeš co nejdřív a můžeš fičet do Práglu .
Spojku bych ani nerozdělával , když se to točí tak všecho lítá od toho , tak do ní se ti žádnej zbytek řemenu nedostane ...
Tak hodně štěstí při shánění .
01 čer 2007, 11:16
no tak jsem to mel rozebrane,ale do servisu to musi,pac ten roztrhany remen je ve spojce a nejde odmotat
Vsechno jsem to nafotil za chvilu to tu dam
Naposledy upravil
KYBLOS dne 09 úno 2014, 07:45, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
01 čer 2007, 11:19
hm ....tak to čumím , ve spojce bych ho rozhodně nečekal ..
01 čer 2007, 11:32
Na remen ze scootlandu ci scooter tuningu zapomen,dostanes ho tak za mesic,mrkni na
http://www.skutrbazar.cz tam maji spoustu dilu skaldem,dostal sem od nich sadu tesneni na majesty hned druhy den po obednani pres telefon,nebo pak jedine do hondy a tam bude sice asi o 25% drazsi ale urco do dvou dnu max. do tydne.Preju uspesnou opravu.
Naposledy upravil
petrzet dne 01 čer 2007, 11:32, celkově upraveno 1
01 čer 2007, 12:15
tak jsem byl v Honde a tam by byl remen do 2 dnu. Ale ta cena!! 2400bez DPH a jinde jsou remeny za 1300-1800. Tak uvazuju zda pockat a usetrit a nebo koupit origos Honda. Nevadi ze tam mam jiny variator? nemusi byt ten remen jiny? Rozmerove nebo materialove?
tak na
http://www.skutrbazar.cz vyjde na 2400 vcetne dane, tak ted nevim. Tam ale neni napsany vyrobce remene...
Naposledy upravil
KYBLOS dne 09 úno 2014, 07:46, celkově upraveno 2
Důvod: Citace posledního příspěvku. Sloučeny dva příspěvky pod sebou.
01 čer 2007, 12:26
tak to je smůla :cyclops: jinak já jsem čekal na řemen Malossi kevlar za 1500kč asi 3tejdny - měsíc.
01 čer 2007, 18:35
Já osobně bych šel do Hondy. Není nad originální náhradní díl, kde je záruka, že něco musí vydržet. Já u SH-čka mám první kontrolu řemene až při 8tkm a výměna je plánována až ve 24 tkm. Netvrdím, že tolik vydrží, ale předpoklad tam je. A pokud dodají řemen do 2 dnů není co řešit. Zkus na moravamotors v Krhové, mají tam teď nějakou akci -10%, tak by to možná bylo levnější.
01 čer 2007, 18:45
[quote=supr.tomo]tak to je smůla :cyclops: jinak já jsem čekal na řemen Malossi kevlar za 1500kč asi 3tejdny - měsíc. [/quote]
Tak jsem obednal remen pres skutr tuning a melo by to do tydne byt do tydne.
ted jsem jen zjistil,ze ten remen co jsem mel nevydrzel ani 4 tisice
01 čer 2007, 19:44
Nekdy se vyplati zkusit i scootland, ale zajit tam osobne, pokud narazis na spravneho cloveka casto se najde i takovej remen nebo valecky skladem..
Naposledy upravil
David_D dne 01 čer 2007, 19:44, celkově upraveno 1
01 čer 2007, 21:58
Já mám v Máni origo YAMAHA řemen , kterej kupoval předchozí majitel , stál taky pěknej balík , myslím že říkal 1800 , a čekal taky měsíc , ale je tam už 16 000 km a zrovna včera jsem ho měl venku a zjistil že na něm nejsou známky podstatnýho opotřebení ... doufám že se nemýlím ...
03 čer 2007, 09:11
Origo remen na Majesty stoji v Yamaze 1600,- a valecky 800,- dodani do dvou dnu,takze az na to prijde u me rada,tak nemam co resit,stopro pujdu pro origo dily.U Cpujkiho bych to videl na moc silnou kontrastku,neni mozne,ze by remen vydrzel tak malo nebo ti nekdo tezce kecal s kilometrama.