Ahoj lidi.
Poprve po delsi jide na skutru jsem si sahl na variator a zhrozil jsem se ze je tak teply, ze na nem temer nejde udrzet ruka. Ptaval jsem se lidi na foru a v servise, zda je to normalni a pry je. A jelikoz se mi pred nejakou dobou roztrhal remen,zacal jsem nad tou teplotou premyslyt.
Napadlo me, ze by se na variator (z venku) daly umistit pasivni chladice (zebra) ve smeru proudeni vzduchu a ze by se ttim mnohem zvysilo chlazeni. Jasne ze to nebude nic pekneho,ale pokud jde o me, vice vyznavam praktycnost nez krasu. Nedokazu si predstavit ze bych musel co hodinu delat zastavky a nechavat to odpocinout. Jezdim klido nekolik hodin v kuse (dlouhe trasy) a proto si myslim, ze v tom pripade by to mohlo trochu pomoci. Jelikoz rychlost skutru je velka,tak by ty zebra nemusely byt velke, protoze by nestihaly odvadet teplo. Napadly me chladice ve stylu co jsou na procesorech PC (nekde mam chladic ze stareho celerona do slotu 1). Nez se do toho pustim, tak by me zajimalo co by jste na to rekli vy...nebo zda vas nenapada jiny zpusob chlazeni (vodni chlazeni se mi zda slozite)