Honda @150 - ztráta výkonu, nestartuje

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Honda @150 - ztráta výkonu, nestartuje

Příspěvekod vica9 » 11 črc 2012, 07:43

Zdarec,

Situace, včera jsem zariskoval a nenatankoval, samozřejmě ropa došla v půli cesty a @150 scípnul, dvakrákt škytl a nazdar. Kolega mi tedy dovezl v kanystru 3l 95 a jelo se dále. Avšak po asi 5km se situace opakovala, skůtr se začal chovat stejně jako předtím , když mu palivo došlo, tedy za jízdy postupně ztratil výkon až umřel uplně a už jsem jej ani nenahodil, ačkoli stav nádrže ukazuje necelou polovinu.

Nejsem nafty degustátor, jediné co mne však napadá je, že mi koolega přivezl místo 95 přivezl naftu, ačkoli se dušoval, že určitě ne. Je možné, že to skůtr rozjel na nějaké zbytky v trubkách dokud nezjistil, že tam má diesel, poté to ukončil.

Co vy na to partičko ? Je variantou vysát diesil hadičkou a narvat tam zaručenou 95 a zkusit to rozject či je to na servis ?

Díky za radu
vica9

0+

Reputace: 0

Re: Honda @150 - ztráta výkonu, nestartuje

Příspěvekod MilosVee » 12 črc 2012, 20:26

Ty woe a vy nepoznáte naftu od benzinu???
Tak k tomu čuchni a uvidíš jestli je to béňo nebo nafta, ne???
Babetta 210-najeto 500km-prodáno
MP Korado Via 50 2T-najeto 3000km-prodáno.
Piaggio X9 500 EVO ´06-najeto 14 000km-prodáno

Nyní SUZUKI DL 650 V-STROM

Objem ničím nenahradíš (zvlášť ne tuzingem:-))
MilosVee

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha FZ6 FAZER

Příspěvekod angel2904 » 12 črc 2012, 20:50

Vsadil bych na nějakou kravinu, Hondy výkon neztrácejí :wink: Vypadá to na tu naftu nebo na extrémně nekvalitní benzin.. Nemůže to být zavzdušněný po tom co došel benzin ? Nemůže se dostat do systému nějaký bordel ze dna nádrže ? Nevim, uvažuju, hádám..
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod ronin10 » 15 črc 2012, 09:11

vica9 píše:Zdarec,

Situace, včera jsem zariskoval a nenatankoval, samozřejmě ropa došla v půli cesty a @150 scípnul, dvakrákt škytl a nazdar. Kolega mi tedy dovezl v kanystru 3l 95 a jelo se dále. Avšak po asi 5km se situace opakovala, skůtr se začal chovat stejně jako předtím , když mu palivo došlo, tedy za jízdy postupně ztratil výkon až umřel uplně a už jsem jej ani nenahodil, ačkoli stav nádrže ukazuje necelou polovinu.

Nejsem nafty degustátor, jediné co mne však napadá je, že mi koolega přivezl místo 95 přivezl naftu, ačkoli se dušoval, že určitě ne. Je možné, že to skůtr rozjel na nějaké zbytky v trubkách dokud nezjistil, že tam má diesel, poté to ukončil.

Co vy na to partičko ? Je variantou vysát diesil hadičkou a narvat tam zaručenou 95 a zkusit to rozject či je to na servis ?

Díky za radu

Čau mě třeba když na majdě došel benzín tak mě to umřelo zrovna tak jak tobě,jn tak sem to tlačil k benzínce 2km a natankoval benzín n95 zaplatil odtlačil a už nenastartoval ani za boha! na tu slabulinkou baterku sem udelal 30x start a nic a uz komírala kupodivu kdyz sem chtel neco rozdelavat tak sem zjistil že nemam u sebe ani to blby nářadí co s sebou vozím byl sem z teho v pr...... to startovaní šlo beze škitu,v konečné fazi sem vypl klíč a nasledne zapl a kupodivu to nastartovalo zajimave nezajimave pac on ten skutr vysal pred tim vsechen benzin kde byl a nez se tam stacil dostat tak to chtelo starty,proto si uz hlidam ziznivy oko a predejdu tim jak se říká u motorky 1000 ce problémům.

ty zkus vylejt do nadoby to co si tam nalil,koupit SÁM n95,nalejt to tam za predpokladu ze palivovou soupravu mas vycistenou od teho co tam bylo,pod svicku striknout trochu n95 nabit si dobre baterku a jit testovat ,jn a hlavne vše se pozná na svíčce vizuálně :) good luck
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 pro 2013, 20:42, celkově upraveno 2
ronin10

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMAHA Majesty 125

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek