Honda @125 - nestartuje a asi odešla spínačka

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Honda @125 - nestartuje a asi odešla spínačka

Příspěvekod neortik » 25 zář 2012, 11:56

Zdravim vás všechny!!Včera v odpoledních hodínách sem se jel projet na skutru Honda @125 a po asi 80km najednou skutr znceho nic zdechnul a odešla spínačka...Když strčim klíček do spinací skříně tak nejde vypnout a je porád skutr zalej a kdyz klicek vyndam tak porád jde nastartovat všechn svítí tak nevim co stim....A dále jak sem již psal skutr zdechnul jel sem 80km/h a najednou to chciplo a zpomalovalo to a pak už sem se nerozjel benzin všechno good,ale začala svíti kontrlka oleje takže fakt nevim co se mohlo stát dneska nato kouknem se známym a uvidíme,ale pokud máte nekdo radu kde sehnat tu spínačku tak budu jenom rád popřípadě jestli se tohle co popisuji stalo někomu taktéž Honza
neortik

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda @125

Re: Honda @125 - nestartuje a asi odešla spínačka

Příspěvekod rozza » 05 říj 2012, 23:17

Zrovna dnes jsem začal s revizí stavu mého nového (2002) skůtru. Mám vše odplastováno a zítra budu čistit a ošetřovat rám. Hele ze spínačky vedou dráty rovnou do relé, tak jestli není chyba tam, to by vysvětlovalo to zapínání-nevypínání klíčkem. Ale proč nejde nastartovat- bůh ví. Jestli ti pomůže, že bych ti po telefonu řekl kam v jaké poloze leze proud, můžeš zavolat. Od cca desíti hodin se v tom budu rýpat až do večera. Tel. 777559094 Milan
rozza

0+

Skútr / moto: Honda NES @125

Příspěvekod Tomáš@125 » 05 říj 2012, 23:30

To asi nebudete první majitele, koupeno v ČR co :?: :roll: Protože já teda žádné podobné problémy nemám. Jo a kde je spínačka :mrgreen: :mrgreen: a proč budeš ošetřovat rám pane bože. Je teda že mám jenom 25000km a ne 125000 km a nic podobného jsem nedělal.
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod rozza » 06 říj 2012, 00:17

První majitel nejsem a ani jsem po tom netoužil. Bohužel můj skůtr je klasický dovoz, kdy opravář řešil pouze opravu plastů a odřeniny na řámu nechal osudu. Já mám rád věci v pořádku, zejména na veteránech a baví mě je servisovat, Navíc i v místech, kde není nic odřeného je prach a nepořádek a to já tam nechci. Díval jsi se někdy na svém novém skůtru pod plasty, třeba nad zadním blatníkem?? Má Honda šlape jako hodinky a jen jsem chtěl podat pomocnou ruku.
rozza

0+

Skútr / moto: Honda NES @125

Příspěvekod Tomáš@125 » 06 říj 2012, 17:32

Nic nemontuji jenom jezdím proto mám Hondu, v případě že se budu nudit koupím nějakou čínskou sračku, ať mám co rozdělávat. A dále také nekupuji žádné dovezené odpadky a tím nepodporuji ty zloděje co za ně chtějí ještě peníze. Monterům zdar. :D :D
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod ferkov » 07 říj 2012, 08:26

Tomáš@125, : nevím proč si tu leštíš své ego, když ten kluk potřebuje poradit. Ne všichni jsou tak dobře finančně zajištění jako jistě ty a namají šanci si koupit nový stroj. Ne všichni dovozci jsou zákonitě zloději a podvodníci. Pokud někdo nedoveze bouračku ale servisovaný stroj přímo od majitele, může být tento v leším stavu nežli tady zakoupený. protože Němec se skůtrem jezdí do servisu kde ho zakoupil. U nás každý dělá to samé v garáži, nebo hledá servis podle ceny..... Samozřejmě je tu plno dovozců co zbírají šroty v Itálii u popelnic ale od toho by měli být uživatelé aby jim udělali vhodnou reklamua od nich nikdo nic nekupoval.

neortik : odpoj spínací skřínku a zkus dráty propojit jen pomocí svorek. Pak jdi po drátech dál a proměř to první relé. Pokud jsi to nikdy nedělal, svěř to raději někomu jinomu, nebo servisu. Přeji ať brzy opět jezdíš.
ferkov

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X9 500 Suzuki Burgman 650 Exe
Tuning / úpravy: jezdim už bez postraních koleček a to je hukot

Příspěvekod neortik » 04 lis 2012, 11:10

Zdravim vás díky za rady,ale nakonec sem to dal do servisu spínčka nejde pač odešla totálně...A jinak proč nesartuje už vim taky skůtr při jízdě sežral olej a motor se zadřel,odešel píst a ojnice oprava 12 tisic takže díky za pomoc......Honza

Jinak kdybyste někdo věděl kde sehnat motor dotohoto skutru tak mi napiste klidně sem pač spravený to ještě není a scháníme motor jestli yb to nevyšlo levněji....Děkuji
neortik

0+

Skútr / moto: Honda @125

Příspěvekod _Tom_ » 04 lis 2012, 13:48

v tvém případě bych to bral jako zkušenost a v tomto stavu skútr opravdu prodal na díly. Oprava za tyto peníze je šílenost, nehledě na to, že v servisu Hondy určitě vzniknou vícepráce, až to rozeberou přibude nějaká ta koruna na těsnění, a další objevené závady, které teď nedokáží vyčíslit.

motor v čr bude problém sehnat. zkusil jsem se podívat na IT,ES,FR ebay, kde by měla být největší šance něco koupit, ale pokud ani tam nic není jsem zvědav kde motor seženeš.

Nehledě na to, v jakém stavu bude koupený motor ??

ebay:
http://annunci.ebay.it/annunci/ricambi- ... h/36845243
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi