Derbi Atlantis 70 - je to válečkama?

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Derbi Atlantis 70 - je to válečkama?

Příspěvekod jarafari » 26 zář 2009, 19:29

Ahoj,chtěl bych poprosit o radu..... Dneska jsem nedojel do cíle :cry: Nastartuju,natankoval jsem plnou a jedu směr naše chalupa.....Při průjezdu prahou bylo vše v pořádku (to jsem nepřekročil rychlost 55km/h)ale jak vyjíždím z prahy, zvíším rychlost na něco mezi 65 až 75 realných, tak mi to, tak po 5 minutách této jízdy najednou začlo strácet výkon :x ..... Jedu, najednou začnou padat otáčky ,ale tak do tří vtěřin se to zase rozjelo..pak hned zase ztratilo výkon a znovu se to rozjelo...Takhle asi třikrát,tak jsem zastavil....když jsem přestal přidávat plyn tak to chcíplo...nastartuju...chci se rozjet a dělá to to samí jakoby to chvíli táhlo,pak na chvíli vynechalo a pak trochu táhlo a jak jsem ubral plyn tak to zas chcíplo..takhle jsem to zkusil ještě jednou a to samé.. jsem se defakto nerozjel neb jsem to nechtěl trápit.... a z krásného výletu bylo 20kilometrové tlačení scoota zpět domu... :( Když jsem to po 2 hodinach a 20 minutách dotlačil domu.....tak jsem to ale ani nenastartoval...
Já to koupil před necelým měsícem od Kyblose, kterej na tom nalítal pěknejch pár kiláků, a potunil to.... Řikal že s timhle válcem má najeto asi 4000km tudíž spoléhám že to ještě něco najezdí i přesto kolik už to nalítalo celkově...ale říkal že neví kolik má nalítano řemen co tam je...tak to jsem si řikal, že budu muset vyměnit řemen a válečky, pokud by to bylo něco kolem těch 4 tísíc km a já na tom teď najel 1500km...No a je to tu...(Nejedu :( ) Když mi to předával,měl jsem pocit že pootočím plynem a vystřelím jak raketa...Dneska po tom měsísi už mi to tak svižný nepřišlo,ale to jsem přikládal tomu že jsem si na to prostě zvyknul...no a asi i těma válečkama......No a řikal jsem si že ty válečky s řemenem vyměnim do 1000km...hmmm tak to jsem se spletl.... :lol:
Ale co mě zajímá.... myslíte že je to opravu válečkama???? proč to tedy teď nejde nastartovat??? Taky mi napadla svíčka.... jestli to nemuže bejt svíčkou....? To mě,ale napadlo až teď :shock: to jsem si možná mohl tu 20ti kilometrovou tlačící cestu ušetřit.... :idea: :?:
jarafari

750+

Reputace: 0

Re: Derbi Atlantis 70 - je to válečkama?

Příspěvekod Vitas » 26 zář 2009, 20:56

no valeckama to rozhodne neni. To by nebylo takhle nahle. Rozdelat varec, zkontrolovat jestli neni praskla kontrastni pruzina, nebo neco s remenem. Je taky dost mozny ze je to zadreny. Svicku zkus tky.
Vitas

250+

Skútr / moto: ItalJet Formula 50

Příspěvekod Horvy » 26 zář 2009, 20:56

tak to jsi mě teďka zarazil já myslel že si natý Derbině nalítáš x tis km a ono nic podle mě je to nějaká prkotina ale každopádně musíš počkat až se všichni vrátí z Seče teď tu nikdo nezůstal :D
Horvy

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125 r.v. 2004
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod Vitas » 26 zář 2009, 20:59

Ale to je silne potunenej stroj, to neni jen o litani, tam uz je potreba kontrola atp. Tady to vypada, ze se to zadrelo. Zkontroluj jestli ti tam tece olej. Jestli se nepo*ral mixer. To se uz starsich stroju stava casto.
Vitas

250+

Příspěvekod wictor » 26 zář 2009, 21:04

jarafari: souhlasim s Horvym počkej až se vrátěj všichni ze Seče, techniků tady asi moc nezůstalo :P Držim palce ať je to brzy ok :!:
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod jarafari » 26 zář 2009, 21:14

jo jo diky alespoň vám..... je mi jasný že musím počkat až přijedou.....ale tak pár vás tady taky zůstalo :D tak zatim řikjte své názory... :wink:
No s tím míchánim se to pos*alo už Kyblosovi takže leju olej rovnou do nádrže...natuněný to sice je ale na tom válci je prý najeto jen 4000km a ještě ke všemu já to vubec nehonim...jezdím max těch 70-75 reálnejch, což myslím že by mělo bejt v pohodě....to jezdíte i s padinama...takže nevim jak by se mohlo stát že by se to zadřelo.... :cry: vrtat se v tom moc nechci...myslel jsem že se zeptám Kyblose jaký jsou tam těď válečky.. ty koupim a dám to do servisu....ale jestli zjistim že je to zadřený tak to mně klepne :shock: :cry:
jarafari

750+

Příspěvekod Vitas » 26 zář 2009, 21:20

No tak jestli tam toho oleje davas dost, tak by se to nemelo zadrit. Prvne zkontroluj svicku (odtrh, bodku atp.) Rovnou napis jakou ma barvu. Co tam je za karbec?
Vitas

250+

Příspěvekod jarafari » 26 zář 2009, 21:27

no to nevim,já s motorem a technikou zase tak moc nekámošim....pro mně je to prostě karbec..... no to by jsme se museli zeptat kyblose,ale podle mně je tam origoš karburator ...... koukal jsem do návodu a tam neni nic specifického co bych ti zdělil :D prostě je tam napsano karburator a šmitec...
Naposledy upravil KYBLOS dne 22 led 2014, 17:34, celkově upraveno 2
Důvod: Citování posledního příspěvku
jarafari

750+

Příspěvekod Vitas » 26 zář 2009, 21:45

Ok. On je to totiz dost silnej setup na serii karbec. Je mozny ze je tam v serii 17,5. Jestli je tam 12 mm, a mala tryska, mohlo se to zadrit kuli tomu.
Vitas

250+

Příspěvekod jarafari » 26 zář 2009, 21:55

no tak já zatim doufám že to nic vážnýho nebude....jestli to teda nemůže bejt válečkama, tak si myslím že to asi bude tou svíčkou...Tada DOUFÁM...v tom návodu píšou že se má kontrolovat každej tisic km,tak to je asi důležité a já to nekontroloval... Myslím že Kyblos to má celkem zmáknutý,takže si nemyslim že by zanedbal něco s karburátorem.... no hold budu muset počkat na něj a další znalce co jsou s nim na Seči... ale děkuju za odpovědi.... :D

28.9. edit:
Táak a jsem zase šťastnej chlapec :D Problém je odstraněn.... Až dneska jsem na to měl čas,tak jsem na to juknul...Jako první jsem to zkusil nakopnout jestli to náhodou nechytne :roll: no nechytlo :D "najivka".... tak jsem vyndal svíčku která byla hnědá až šedá a dost obaléná jakýmsi srá*em,podobnému třeba vodnímu kameni... Taky byla trošku mokrá.. (to je asi normální ne? když to párkrát prošlápnu a nechytne to tak že se namočí,nebo ne??).... Našrouboval jsem novou svíčku,zkusil nakopnout a huráááá....běží to...... Tak jsem to byl projet asi 20 km a vše v pohodě...takže super... :mrgreen: máme radost :mrgreen: ...Teď si mužu dát v klidu oběd :wink:
To mi nedělejte strašit mně ze zadřěným motorem.... :roll: :oops: 8)
Naposledy upravil KYBLOS dne 22 led 2014, 17:35, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
jarafari

750+

Příspěvekod KYBLOS » 28 zář 2009, 13:26

Sem tu, jasný, to byla svíčka :D Chlape voz si sebou náhradní svíčku + vercajk na výměnu. Myslím, že nějaký svíčky sem ti k tomu i dával :wink: NGK R BR9ES myslím, ale možná i nějakou jinou než NGK, ovšem taky tam maká. Jinak karbec je tam originál, ale tam už jako originál byl Dell Orto 17,5 aut. sytič. 8) Vždycky je nelepší zkontrolovat jako první svíčku, když se ti něco takovýho stane. Jinak já sem měnil svíčku po 3 - 5000km, preventivně i kdyby ještě náhodou chtěla najet dalších třeba 500 - 1000km.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod jarafari » 28 zář 2009, 13:50

jo jo pro mně to byla zase další zkušenost :mrgreen: jsem rád že jsem zase o něco chytřejší :wink:
jarafari

750+

Příspěvekod Vitas » 28 zář 2009, 16:34

Jo, psal jsem prvne zkontroluj svicku, to je zaklad. :wink:
Vitas

250+

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek