Derbi 50 - seřízení karburátoru

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Derbi 50 - seřízení karburátoru

Příspěvekod pedixis » 13 kvě 2014, 00:01

Zdravím, potřeboval bych něják doštelovat karbec na skůtru derbi 50ccm, vytáhl jsem ho po 4 letech, kompletně pročistil ale nemohu se dostat do otáček.. skůtr startuje na první našlápnutí ale hned po startu jde do záběru kolo, na volnoběh (ikdyž je malej) se pomalu rozjede ale po mírném přidání plynu se ihned začne dusit motor.. co s tím? moc díky za rady :)
pedixis

5+

Reputace: 0

Re: Derbi 50 - seřízení karburátoru

Příspěvekod TUNER » 13 kvě 2014, 06:05

Pokud jde hned do záběru i při nízkých otáčkách,zkontroluj spojku a její pružinky.
Studený motor se po přidání může dusit. Zkus ho tedy nechat na volnoběh trochu ohřát. Jestli to bude dělat i za tepla,bude něco špatně. Někde nějaká netěsnost,moc benzínu atd. Sytič máš automatický a nebo manuální ? Ověř jeho funkčnost.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod pedixis » 13 kvě 2014, 14:52

Jedná se o přesný typ: derbi hunter 50.. sytič je automatický, ale při čištění karburátoru jsem ho nesundával (vajíčko nešlo dolů) tak jsem to nedělal silou, mrknu se na to a uvidíme co a jak :) a jestli se ta spojka nerozhejbe tak se na to mrknu taky.. ale při lehkém ubrání volnoběhu přestal jít do záběru.. uvidíme :) navečír napíšu :)

22:00 edit:
Vyzkoušel jsem dalších x věcí, automatický sytič jsem rozdělal a vyčistil akorád tedy nevím v čem je automatický :D.. plynové lanko jsem zkoušel, bohatost seřídit atd.. nakonec jsem teda znova rozdělal karbec a zkusil znovu profouknout a zjistil jsem že byla ucpaná jedna hlavní triska tak jsem jí proštouchnul mini drátkem a vše jelo jak má :) bohužel tedy skůtr celou cestu strašně moc kouřil (olej si ředí sám z vedlejší nádobky) pak mi chcípnul a od té doby zas nemohu nastartovat :/ vždycky jenom trochu škytne a vypne, už mě to nebaví :D strávil jsem na tom celé 2 dny :3
Naposledy upravil KYBLOS dne 14 kvě 2014, 16:10, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
pedixis

5+

Příspěvekod Dědek64 » 13 kvě 2014, 22:38

Když jsi rozdělal celý karburátor tak ten se profukuje vzduchem,jinak musíš seřídit šroubek bohatosti po dotažení opět povolit proti směru hodinových ručiček o 2 otáčky.Druhým šroubkem seřizuješ šoupátko.(volnoběh motoru).Při montáži karbecu dávat pozor a hlavně prohlédnout koleno sání případně těsnění saní.
Dědek64

250+

Reputace: 7
Skútr / moto: Mors

Příspěvekod pedixis » 24 črc 2014, 10:49

Karbec jsem měl tedy znovu znovu dole, celej jsem ho vyčistil a to důkladně a ta samá tryska byla ucpaná znovu.. od té doby jsem najel asi 30km a asi 6km od baráku mě to znova chcíplo, měl jsem sebou nářadí a zkoušel jsem na místě vše čistit ale nic nepomohlo ani benzín přímo do spalováku a ani neškytl (svíčka je dobrá, jiskra pravidelná ale zase prostě nic) a ten kouř z vejfuku smrděl jako by se tam pálil nějáký plast :D.. a poslední kousek už to nedělalo :)
pedixis

5+

Příspěvekod Dědek64 » 26 črc 2014, 16:49

Když ta tryska je zase ucpaná tak to pochází z nádrže.Buď ji vyčisti nebo tam dej filtřík na hadičku.Jiskra může házet venku ,ale ve spalovacím prostoru nehodí.To znamená vyměnit svíčku nebo když to nepomůže a karbec je v pořádku tak buď indukční cívka nebo CDI.Proměř kolik dává všude napětí.
Dědek64

250+

Reputace: 7
Skútr / moto: Mors

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek