CPI nestartuje, pomůže ucpat sání

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

CPI nestartuje, pomůže ucpat sání

Příspěvekod Nep » 16 kvě 2016, 08:59

Zdravím, snažím se zprovoznit skůtr, který několik let stál v garáži. Vyměnil jsem benzínový ventil, který kapal, vyčistil karburátor a ... ztroskotal na startování. Normálně nastartovat nejde, startér točí, ale skutr nenastartuje. Pomůže ucpat sání prstem, potom naskočí skoro okamžitě. Jakmile sání uvolním, tak motor jde na pár vteřin do otáček a potom otáčky klesnou natolik, že chcípne.

Myslel jsem si: "Jasně, špatný sytič". Takže jsem koupil nový, vyměnil a chování je pořád stejné :( Navíc při porovnání starého a nového sytiče jsou oba dva stejně "vysunuté", takže zbytečná investice...

Originál tryska i airbox, žádné úpravy. V čem by mohl být problém?
Nep

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI Oliver 50 2T

Re: CPI nestartuje, pomůže ucpat sání

Příspěvekod Strmal » 16 kvě 2016, 12:47

nemůže to sát někde falešný vzduch???
Malaguti Madison 200 Blak Rider

Dříve bylo - Malaguti F15 Firefox

250+

Reputace: 10
Skútr / moto: Malaguti Madison S200 Black Rider
Tuning / úpravy: Multivárek, LeoVince GranTurismo

Příspěvekod Dědek64 » 17 kvě 2016, 22:35

Podle toho co jsi napsal ,že ucpaným prstem to nastartuje to znamená,že nemáš asi funkční sytič nebo také se stává přisávání falešného vzduchu.Nejprve ze všeho bych po tak dlouhé době vyčistil karbec,seřídil vzduchový šroub na karbeci a při vymontovaném karbeci bych prohlédl všechny sací cesty i s těsněním až do válce.Prohlédni hlavně kolínko jestli není prasklé.Ještě maličkost ,do sytiče jestli je automatický musí jít napětí.
Dědek64

250+

Reputace: 7
Skútr / moto: Mors

Příspěvekod Nep » 07 čer 2016, 12:40

Problém nalezen - ucpaná volnoběžná tryska :oops: Vzhledem k tomu, že je zapuštěná skoro centimetr, tak jsem ji při čištění karburátoru asi přehlédl a nevyčistil.
Nep

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI Oliver 50 2T

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek