Capirelli pia vento - skřípání, praskání

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Capirelli pia vento - skřípání, praskání

Příspěvekod Jan ff » 07 čer 2015, 19:05

Ahoj,
Při jízdě se oziva skripani a praskání. Tento problém nastává většinou při jízdě. Na volnobeh problém není.
Oziva se to ze zadní části. Můžete prosím poradit co to muže byt?

Děkuji
Jan ff

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Capirelli

Re: Capirelli pia vento - skřípání, praskání

Příspěvekod bill18 » 29 črc 2016, 22:22

Vím, že jsi žádal o radu již před rokem, ale tuto stránku jsem navštívil až nyní. Mám totiž stejný problém jako ty. Mé Capirelli PiaVento 125 má najeto pouze 2000km a už 600km řeším klepání v oblasti třecí spojky a variátoru. Klepání se neozve nikdy při akceleraci, ale až když dosáhnu i malé rychlosti a snížím otáčky. Občas mi i zahvízdá řemen. Když projíždím klidným místem docela se za tyto hnusné zvuky stydím. Variátor jsem prohlédl vše včetně válečků je jako nové, vše jsem pro jistotu vyčistil a mírně jsem promazal sedla válečků grafitovou vazelínou, opět bez výsledku. Ze zoufalství jsem vyměnil kompletně celou třecí spojku opět se nic nezměnilo. Klínový řemen je taktéž jako nový. Rozjezdy a max. rychlost super, ale jestli neodstraním ty zvuky při snížení otáček za jízdy téměř při každé rychlosti hodím ho ze skály. Předem děkuji všem za radu.
bill18

0+

Skútr / moto: Capirelli Piavento 125
Tuning / úpravy: žádné

Re: Capirelli pia vento - skřípání, praskání

Příspěvekod bill18 » 11 srp 2016, 21:10

Tak jsem nejspíše po rozebrání variátoru, spojky i komplet převodovky zjistil, že je vše jak nové. Proto jsem se s takto odstrojeným skútrem projel z kopce a zjistil, že ten hluk skřípání a ťukání dělá volný zadní brzdový třmen. Šrouby na držáku jsou utažené a třmen má přesto vůli cca. 1,0 mm a když s ním zahýbu slyším stejný zvuk. Tak o víkendu na tom budu makat.
bill18

0+

Skútr / moto: Capirelli Piavento 125
Tuning / úpravy: žádné

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek