Zdravím všechny fandy skútrů,
chtěl bych poprosit někoho zkušeného z Plzně a okolí zda by mi nemohl zprovoznit mého skútra - Aprilii SR50 LC motor Minarelli. Už s tím nějakou dobu zápasím a stále bezvýsledně. Jedná se o sérii. Motor běží na volnoběh relativně hezky-pravidelně. Po přidání plynu nejde vytočit - vynechává (jakoby střílí, viz. příloha). Svíčka je stále mokrá, seřízením směsi na 1,5 ot. bez změny. Vyměněný původní karburátor za stejný typ - sériový Dellorto PHBN12 + standardní trysky, nové klapky - vracela se směs do filtru, podtlakový ventil v pořádku - benzín teče po natažení podtlakovou hadičkou, nová svíčka dle doporučení výrobce. Karburátor jsem několikrát čistil, včetně trysek. Mám odpojený přívod oleje do karburátoru z důvodu případného protékání. Mazání olejem v benzínu 1:40. Po několika pokusech nastartovat se objevují kapky černé směsi na spoji výfuk - hlava.
Na šroub volnoběhu motor reaguje - při zatočení se zvedají otáčky a obráceně. Při úplném zatočení šroubu směsi motor chcípne - nastaveno na 1,5 ot.
Ještě jednou zkusím pořádně vyčistit karburátor. Jinak už nevím co s tím.
Proto bych chtěl touto cestou oslovit někoho kdo tomu rozumí a dokázal by mi s tím pomoci, samozřejmě za úplatu.
Předem díky.
Zde je zvuk motoru po přidání plynu:
http://leteckaposta.cz/715886963