Aprilia SR 50 - po výbrusu nestartuje

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia SR 50 - po výbrusu nestartuje

Příspěvekod Hofinz » 25 úno 2013, 20:19

Ahoj
Pořeboval bych hodně dobrou radu :D .Jak je napsáno v předmětu Aprilia sr 50 nestartuje. Došlo k tomu asi následovně : skutr celkem jedil ale byl to děs, po nějakých pokusech došlo na měření komprese a bylo jasno, vyměnit válec. Vzhledem k tomu že na skůtru jezdí především máma takže se rozhodlo udělat výbrus válce a vrazit ho tam zpět. Výbrus prej není problém takže to proběhlo. V motoshopu kde jsem nechal válec na výbrus koupili novej píst, kroužky, závlačky, sadu těsnění a tak dále prostě vše. Doma proběhlo složení v opačném postupu demontáže. Zatím žádný problém píst jezdí ve válci dobře. Takže dopojení chlazení a tak dále a nakonec start a ono NIC !!! Prostě nenastartuje. Na el.startér točí jak divej a nic. Na nožní taky ani ťuk. Benzín to vypadá že tam jde a když vyndáme svíčku je mokrá a jiskru hází. Přijde mi že takovou slabší ale určitě ne horší než stará svíčka. Je pravda že před demontáží taky hůř startoval ale nebylo to tak špatný že bych s tim byl nucen něco dělat. Takže se ptám co s tim. Musí se něco ještě po výbrusu dělat, nastavit? Třeba karburátor nebo tak. Prosím o radu nebo nějaký nápad.
Jinak motorka je přesně Aprilia SR 97/01 LC takže vodník a motor myslim Minareli. Žádný tuning jen bez restrikce.

Díky moc
Hofinz

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia SR 97/01 LC

Re: Aprilia SR 50 - po výbrusu nestartuje

Příspěvekod sedli » 25 úno 2013, 20:28

Nasadil jsi správně gufera na kliku ? Dali jste mezi kartery a pod válec tmel na motory ? Nejlepší by bylo změřit znovu kompresi, zda je to správně na danej píst vybroušený. Na pístu bývá vyražená šipka, ta musí jít směrem k výfukovýmu kanálku, dali jste a to pozor ?....Jinak dál neporadím, snad to bude nějaká prkotina.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod krizik1 » 25 úno 2013, 20:29

Nebylo by lepší dát to někomu, kdo tomu rozumí a vyvaruje se podobných otázek jako: "Musí se něco ještě po výbrusu dělat, nastavit? Třeba karburátor nebo tak." Toť má rada :mrgreen:
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Hofinz » 26 úno 2013, 19:55

OK určitě by bylo lepší dát to někomu kdo tomu rozumí ale kde někoho takovýho najít.Po posledních zkušenostech ze servisu kterej stál skoro 10000,- a myslel jsem že je tam utluču protože motorka byla v horším stavu než před servisem. A na druhou staranu nejsme takový lamky jak si myslíš.Už je to čirá zoufalost protože už nevim. Dílnu mám vybavenou více než dost a servis všeho možného ( úspěšně) máme za sebou.

a zpět k problému:
na gufera ani kartery nikdo nesahal.pouze staženej válec a nasazen novej.motorka nebyla zadřená nic.do popslední chvíle jezdila. ale dost bídně
mezi motor , válec a hlavu je těsnění a to tam je
píst a výbrus je ze servisu kterej běžně skůtry dělá a jsou myslim podle ohlasů dobrý tak snad jo
šipku na pístu je v pohodě jde na vejfuk
no a s tou kompresí je to zatim jediná možnost protože dnes měřeno 0,65MPa což je prostě málo. teda starej válec měl 0,7 a bylo nám řečeno že kaput a po vyndání se to potvrdilo

dnes jsem se dál nedostal takže kdyby někdo další nápad tak se s nim
Hofinz

0+

Příspěvekod saimon1 » 26 úno 2013, 20:11

Ještě omrkni kolem dokola, jak jste to dělali, jestli jste náhodou nevědomky nezavadili o nějajý kabel, drátek nebo konektor a tím je blbý spoj? :wink:
Naposledy upravil saimon1 dne 26 úno 2013, 20:33, celkově upraveno 1
Fotoalbum | Motorkáři |
Bylo: Stadion S11 a S22 (S22 mám pořád doma), Jawa pařez 50, Pionýr 20 (21), Babeta 1, Jawa 250 kývačka, Skútr (BMC) Benzhou B10, Access Motor Max 250, Suzuki LT-A 750 King Quad 4x4, Suzuki Burgman 125. Nyní Piaggio Mp3 500 LT Business.
saimon1

1000+

Reputace: 3
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT Touring BUSINESS v bílé perleti
Tuning / úpravy: Nosič a zadní box KAPPA 46N, blástry, reflexní pásky na bocích, poziční LED osvětlení a LED pod sedlem, ve předu zásuvka 12V, textilní brašna, vyhřívání gripů, stupačky ve předu, blatník nad zadním kolem.

Příspěvekod vraver » 26 úno 2013, 20:25

Hofinz:možná kdyby jsi zde, nebo do profilu napsal odkud jsi, třeba by to bylo jednodušší a někdo by ti poradil, nebo dal tip na někoho kdo ti poradí, nebo případně opraví :wink:
vraver

250+

Reputace: 28
Skútr / moto: Yamaha XJR1300-2006, Yamaha XJ600 51J-1988

Příspěvekod Hofinz » 26 úno 2013, 20:45

Na začátek bych rád poděkoval všem za reakce - jen tak dál :) takže děkuji.
Jsem z Jaroměře. Je to mezi Náchodem a Hradcem králové východní čechy.
Na ty kabliky určitě kouknu. Pár jich tam kolem je ale nevim. Svíčka jiskru hází a benzín teče. Nic jiného snad pro start není potřeba :( Ještě jsem dnes obržel názor že po delší odstávce zalehnou na karburátoru nějaký dva ventilky. Ještě jsem na to nekouk ale určitě mrknu. Je to divný

27.2. edit:
Tak po dnešním bádání přibejvá ještě možnost špatného natékání benzínu zkrz karburátor. Z plováku nějakej benzín vytekl ale přišel mi celkem dost jakože olejovitej. Takže by nějaká přicpaná triska ?

1.3. edit:
Tak je dobojováno :D .Konečně. Skutr vrčí .
Nakonec ani moc nevim kde byl problém ale nejspíš v tom benzínu. Sundali jsme karbec a nechali komplet vykapat. Proběhlo složení a ono ejhle startuje a jede. Takže si myslim že při odstávce se tam udělal nějakej olejovej film nebo tak něco a směs byla hrozně mastná. Asi.
Takže teť už jen tak pro pořádek dám ještě jeden dotaz. Nějaký postup zajíždění toho válce.Určitě to je někde popsaný ale přiznám se že jsem nehledal. Tak jestli někdo ví ať řekne a jinak díky a čus
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 lis 2013, 20:23, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny tři příspěvky pod sebou
Hofinz

0+

Příspěvekod Ekim » 07 bře 2013, 16:32

...masíruj ho max do dvou třetin, trochu víc přimaštuj cca 1dl na nádrž řekněme tak min. do 500km optimum 2000km, a plyn pouštěj i z kopce... hodným pomáhej, a zmrdy fakuj... :)
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Příspěvekod TUNER » 07 bře 2013, 17:55

Občas se stane že se zasekne kulička která má uzavírat přítok oleje do karburátoru. Měla by ji tam zatlačovat malá pružinka. Pak nateče olej do plovákové komory a skútr nestartuje dokud se olej z karburátoru nevyčistí. Chvilku jezdi a přidávej trochu oleje do benzinu. Decka je k automatickému přimazávání docela dost,takže stačí fakt trcohu přikápnout do nádrže,ani ne velkýho panáka třeba. Pokud by jsi si míchal ručně,tak něco kolem 1:30-35 a po zajetí až kolem 1:50. Já na novém válci nechal půl hodiny brblat motor na volnoběh,pak jsem ho párkrát protáhnul po vsi a hurá s nim na závody....mazání 1:40 a válec jsem nikdy nezadřel. Záleží jak dobře a s jakou vůlí je udělanej výbrus.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Hofinz » 20 bře 2013, 15:59

Dik za radu. Mrknu na tu kuličku na přítoku oleje.To by mohlo být ono. Pohledám nějaký schéma olejový soustavy abych našel to co hledám a kouknu na to. :) Děkuji
Hofinz

0+

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek