[Vyřešeno, 18.04.2016] Aprilia SR 50 nechtějí dát STK?

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

[Vyřešeno, 18.04.2016] Aprilia SR 50 nechtějí dát STK?

Příspěvekod s6rider » 22 kvě 2015, 14:53

Zdravím všechny přítomné, dnes jsem byl po 6 letech od prvního přihlášení mojí Aprilie SR50 R Factory na technické a nestačil jsem valit oči. Vozidlo nesplňuje technické požadavky protože:

Vážné závady:
- nesvítí/chybí přední obrysové světlo, které by podle všeho mělo svítit ze zákona po chcípnutí motoru
- chybí zadní osvětlovač tabulky SPZ

Vepředu od výroby ani podle tech. parametrů ani podle českého návodu ani podle logické úvahy dle počtu žárovek na masce žádné obrysové světlo není a nikdy nebylo... Snažil jsem se to tam dvěma chlápkům přes půl hodiny vtlouct do hlavy.. to samé s osvětlením SPZ (odjakživa zadní/zadní brzdové osvětluje tabulku v noci červeným světlem), ale to je prý špatně... Podle nich si tam mám asi navrtat díry a na sílu si tam někde našroubovat pětiwattovou žárovku na obrysovky a vzadu navrtat osvětlení spz.

Zdá se vám to relevantní? Dík všem za každou radu a zkušenost.. fakt nevím co po mně chtějí. To osvětlení spz se dá ještě koupit za 350,- na netu a pochopit.. Teda ale to debilní obrysové fakt nepochopím
Naposledy upravil s6rider dne 18 dub 2016, 19:21, celkově upraveno 1
s6rider

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia SR50 R Factory
Tuning / úpravy: FAR F1, boční stojan

Re: Aprilia SR 50 nechtějí dát STK?

Příspěvekod Sprite » 22 kvě 2015, 15:15

Já řešil předloni to samé :? Taky sr50 a první technická. O obrysovem světle nerikali nic, ale osvětlení SPZ taky řešil a ze prý musí být, že to jsou ty naše tuningy atd, tak jsem mu řekl, že jediné co je oddelane je zadní zástěrka. Jinak je skutr originál stav.. Chlápek porad brblal a nedal se přesvědčit, že tam od výroby žádné osvětlení SPZ opravdu nebylo. Nakonec jsem mu řekl, ať se tedy podívá na internet na stránky aprilie, jak tam vypadá novy skutr. Ze taky nic nemá. Na to mavnul rukou, odešel a za chvíli přišel i se známkou o TK.. Ale taky byl problem
Sprite

100+

Reputace: 8

Příspěvekod s6rider » 22 kvě 2015, 15:22

Jenze mne na vsechno argumentovali tim, ze italsky skutr je italsky skutr a tam maji takove zakony a takove zakony a ze je vubec nezajima jak je ten skutr od novoty, ze ze zakona pro provoz v CR musí svitit predni obrys a zadni tabulka ma byt osvetlena cirym svetlem. Nazdar... :D

Vrchol vseho bylo, kdyz mi rekli, ze jsem si mel radeji koupit cinu, ze ty skutry splnuji naprosto vsechny normy!
s6rider

25+

Příspěvekod Sprite » 22 kvě 2015, 15:26

Podle mě v Itálii můžou mít zákony jaké chtějí, ale jestli jsi skutr kupoval fungl nový v ČR, tak jako já, tak by snad měl splňovat veškeré náležitosti. Jinak by jej prodejce v Čr snad ani nemohl prodávat, kdyby nesplnoval předpisy pro ČR..

Ještě mě napadá, mozna blbost, ale jestli jsi mlaďoch, tak si možná opravdu mohli říct, že jsi dělal nějaký tuning apod. a dusit Tě. A mě to možná dali proto, protoze jsem taky chlápkovi řekl, jestli má pocit, že v mém věku si potrpim na nějaký tuning 50ky. Ze z toho už jsem vyrostl. Takže zkus tam s tím třeba poslat otce, nebo někoho staršího a na něj si třeba nedovolí a navíc mu spis uvěří, že asi žádný bastl neprovadel :wink:
Sprite

100+

Reputace: 8

Příspěvekod s6rider » 22 kvě 2015, 15:48

Nepomohlo nic, prostě si stál za svým, že zákony jsou rok od roku přísnější, že mi nechcou dělat žádné problémy, ale že to tak prostě je... Přišel druhý a začal hučet taky.

No, je mi 22, ale myslím že chodím oblíkaný normálně, vyjadřuju se normálně a skútr je od pohledu v sérii. + skútr je naprosto jak nový, po 6ti letech najetých 7,5tis. km. Potřebuju hlavně vědět, jak jim to dokázat, že byl skútr homologovaný v takovém stavu v jakém je.
s6rider

25+

Příspěvekod radkocernohous » 22 kvě 2015, 16:02

Pokud je skútr oficiálně koupený nový v ČR, nejsou na něm žádné nepovolené úpravy, tak bych požádal prodejce ať se mnou absolvuje STK a ať on, popř. zástupce dovozce (A Spirit) argumentuje.
Jezdím za 2,4 l/100 km
radkocernohous

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: SH 125 2013

Příspěvekod The_DoctoR » 22 kvě 2015, 18:27

hele kolik taková STK na padinu stojí?
The_DoctoR

50+

Skútr / moto: Honda X8R-S

Příspěvekod aula » 22 kvě 2015, 18:47

A to jako nestačí, když svítí jen potkávačky po vypnutí motoru? Dyť obrysovky dneska nemá skoro žádná motorka, ne? :lol:
,,Na všem dobře, na skůtru nejlíp"
aula

50+

Příspěvekod PetroS » 22 kvě 2015, 19:09

Já mám taky světlo bez parkovačky a v TP to má zapsanou výjimku. Takže bych kouknul tam.
bylo: Yamaha YH 50 Why - 5 let denní spolehlivé služby a 7000 km
PetroS

50+

Reputace: 5
Skútr / moto: Yamaha X-max 300

Příspěvekod s6rider » 23 kvě 2015, 11:50

- To řešení přes Aspirit mi přijde asi jako nejvhodnější volba, zavolám tam v pondělí, co tím udělají..

- STK stojí 300,- a dali mi ji na měsíc, s tím že do měsíce absolvuju opakovanou kontrolu za 80,-

- Po zhasnutí motoru mi svítí potkávačky cca 5 vteřin, pak tma. A oni neustále argumentovali tím, že když stojí člověk na přejezdu a oslňuje potávačkama protistojící vozidlo, tak musí zhasnout světlo potkávací a svítit jen obrysovkama. Jenže mně jde potkávačka zhasnout jedině chcípnutím motoru a obrysovky tam ani nejsou. A pořád si stáli za svým, že co je to za blbost, že by takový skútr nikdo nemohl schválit pro provoz v ČR. Jako komedie to byla strašná, ale nedali se ode mě přesvědčit, ještě kor když tam byli dva, v pátek po obědě 20 minut před koncem pracovní doby. Ale hlavně že "dělají jenom svoji práci". :idea:
s6rider

25+

Příspěvekod tyjo » 23 kvě 2015, 12:15

Všechno je problém statistiky, protože statisticky musí vykazovat nějaké číslo kolik neprošlo vozidel STK, takže si měl hold smůlu, protože technik měl asi hodně svých aut co muselo projít a padla volba na Tebe :-(. Klasická zlodějina a podvody na STK nic víc nic míň, jinak pokud byl skůtr schválen pro provoz na PK v době kdy si kupoval, tak by to mělo projít, hold smůla, uvidíš co na to ten Aspirit.
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Příspěvekod denisbiker » 23 kvě 2015, 12:21

Sr 50 factory jsem měl před pár lety taky. R.v.2006 . Technickou prohlídku jsem s ní absoloval a vše v pořádku. Ale fakt si nevzpomenu jak to měla s obrysovkama a s osvětlením spz.
denisbiker

100+

Reputace: 7
Skútr / moto: Leonardo 250,Sr50 Stealth , Suzuki GSX-R 1000

Příspěvekod Mr.Voza » 23 kvě 2015, 14:18

Na moje SRko měli na STK před 4 rokama taky kecy kvůli světlům. Nelíbilo se mu taky že SPZ nemá osvětlení, ale pak si všim, že vespodu zadního světla je vyřízlá díra přelepená průhlednou izolepou, kterou jde na SPZ světlo od žárovky zadního světla (ani jsem o tom nevěděl, že tam ta díra je :lol: ), tak mu to stačilo. Pak se mu myslím nelíbilo, že přední světlo nemá obrysovku (a teď si nejsem jistej, jestli má dálkovku) - přesně jak píšeš - nikdy jí ani nemohlo mít, protože vypínač světel má jenom on/off. Na to jsem mu řek, že v TP to má psaný v číselnejch kódech nějaký vyjímky, že to bude asi ono, ať si zjistí, co ty vyjímky znamenaj. Někam odešel a zachvíli přišel, že je to OK, tak předpokládám, že někde našel ty vyjímky. Měl bys mít v TP taky nějaký vyjímky, jinak by ti to neprošlo STK ani před těma 6ti rokama když to bylo nový. Pak mě napadá jet na jinou stanici STK, kde je s technikama rozumější řeč - máme tady taky víc STKček a to nad čím na jedný přimhouřej oči, to ti na jiný neprojde ani náhodou (i když by to tak bejt nemělo).
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod s6rider » 24 kvě 2015, 13:37

Máte pravdu, v dalších záznamech v TP jsou 2 vyjimky pro variabilní provedení vozidla. Nikdy jsem to tam neštudoval a technik to evidentně schválně ignoroval. Samozřejmě že já těm zkratkám a kódům neroumím, ale on by asi měl, když mi tam 5x opakoval "děláme jen svoji práci" :D ..možná ji dělají, ale rozhodně ne až tak dobře. A nebo si ze mě vystřelil, protože jsem o těch výjimkách nevěděl. Ale tu spz asi ještě budu muset pořešit. Jsou SRka s tou dlouhou zástěrou vzadu, na které to osvětlení je, moje to bohužel nemá.
s6rider

25+

Příspěvekod TUNER » 31 kvě 2015, 21:47

Osvětlení SPZ být musí a pokud je to nové bez úprav,mělo by tam být. Parkovačky ty malé padiny nemívají. Pokud ti nadále budou dělat problemy,nechal bych si zavolat vedoucího a stěžoval si,případně jim to osladil jinak nějakou kontrolou protože tak jak to je je to schválené pro provoz na pozemních komunikacích a pokud bude i šéf k**ot tak je poslat do háje a zajet jinam. ;-)
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Další

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek