aktuální problém, popis v posledním přízpěvku
Odstraněn již nefunkční odkaz na video. Kyblos
Zdravím, mám teď docela čerstvě aprilii SR50 ditech (stříkačka, vodník), je tam 70ccm válec (cely kit, nedělal jsem já).
lítá takhle hezky..
Sem tam když se člověk rozjíždí, tak se stane, že se jakoby přidusí a nechce zrychovat jenom tak mírně cuká, ale když se třeba povolí plyn, nebo přidá, tak se chytne a zase maže jak pila!
včera vnoci když jsem se vracel od kamaráda, jedu na půl plynu začne mírný kopeček a najednou zničeho nic chcipl (vypl se motor a klid) na to jsem zastavil, vypl a otočil klíček, rozsvítilo se to "injection" nebo co, čerpadlo klasicky hučelo že čerpá, až zplklo, dal jsem startovat, ale skutr jenom motal, bez sebemenšího náznaku na chytnuti.
Takhle jsem to zkusil ješět 3x, a když nic, tak jsem začal tlačit směrem k domovu, asi za 5min sem to zkusil znovu, na po 2he stěží chytl, ale to co z něj lezlo byl smrad jak ze studeneho karbeca, a vůbec nereagoval na plyn.., prostě jenom hrozně "prděl".
Vypl jsem ho, a tlačil dále .., asi za necelou minutku sem to znovu zkusil (po tom co sem do něj z boku jak šli divne zvuky, tam kde začíná výfuk zuřivosti 3x jemně kopl) a chytl bez problému a i jel, ale měl jsem pocit že jde takovy syčivý zvuk od spoda, možna se mě to jenom zdalo, když sem jel bez helmy.. (kousek, když už to konečně běželo).
Ujel jsem asi 300metrů a odstavil ho ke kamaradovi do garáže. (projistotu).
Nějaky tipy, čím by to mohlo být?? nebo jestli se jenom někde něco přehlastalo? nevím, nerozomím tomu.
Jsem z BRNA a nikdo to tady nechce ani servisovat.
Děkuji za tipy a rady
---
dneska jsem ho znovu vytáhl, normálně chytl a jel, akorát se při přidání plynu jakoby přidušoval, že jenom tak brumlal a zabíral mírně a trhaně, pak se třeba chytl a vystřelil!, ujel jsem asi 500m z kopce, to sem ani nepřidával a na semaforu když jsem se rozjížděl, tak už nežel za plynem vůbec, jenom se dusil, tak sem odcupital na kraj silnice, a chvili ho nechal dusit a zkoušel jsem jemně ťukat do plynu, pak už mě trochu náznak že by se chtěl i rozjet, tak sem dal za plynem, zase se tak cukaně rozjel, a asi po 100metrech se chytl a už táhl v pohodě až do práce (cca 5km)
Díky moc za vše