Aprilia Rally - světla

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia Rally - světla

Příspěvekod Langa » 02 srp 2011, 21:40

Zdrávim chci se zeptat na světlo u této motorky...Mám slabé 15W a nesvítí vůbec..nevim co tam mam dát za žárovky..také když přidávám plyn tak se pomalu zhasínaj ale nezhasnou se jen stlumí...Při tom ve scootlandu mi to na koukali měnili regulátor tak nevim no :(
Langa

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Rally LC

Re: Aprilia rally světla

Příspěvekod ffugas » 02 srp 2011, 22:00

No elektrika je docela věda. Nevim jak je na tom tvým stroji udělaný dobíjení, ale jestli pohasíná při přidání plynu tak to nemusí být regulátor i když to tak vypadá a hlavně to nejde takhle střelit od boku co by to mohlo být. To se musí proměřit a dle daných hodnot jít postupně. Ale jinou žárovku bych asi neriskoval. Kabely jsou dimenzované na tu, která je tam předepsaná a mohou se ti spéct. Pokud to chceš víc osvětlit tak si tam dej přídavný světla a hlavně je napoj přímo z baterky přes relátko, jen tam nedávej 4x55W (záleží kolik "A" má baterka a kolik to dobíjí), to ti neutáhne baterie a dobíjení. A pokud víš o elektrice jenom že zabíjí, tak to nech udělat někoho kdo o tom něco ví a komu věříš, ale určitě ne do žádnýho servisu (tam ti to odfláknou-viděl jsem toho dost i předělával) Pokud si věříš a jsi zručnej, zkus pohledat schémata na netu a nauč se jak funguje spínavé relé - je to jednochý až to pochopíš a pak si nakreslíš i schéma sám.
ffugas

50+

Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 250, HONDA CB600F HORNET
Tuning / úpravy: co je to tuning?

Re: Aprilia rally světla

Příspěvekod Langa » 02 srp 2011, 22:21

Díky moc :)
Langa

5+

Skútr / moto: Aprilia Rally LC

Re: Aprilia Rally - světla

Příspěvekod okias » 03 čer 2015, 23:39

V manualu je 1x 10W a 1x 15W. V objimce P26S se v podstate nic jineho ani nevyrabi. Nasel jsem snad jen nejakou predrazenou halogenku 20W a to uz kdyz vidim ty kabely k svetlum si nejsem jisty.

Pro denni sviceni premyslim o dodatecnych LED svetlech, jen jeste potrebuju nejaky prepinac, nejlepe neco na styl [1].

[1] http://www.thisoldtractor.com/moto_guzz ... -0040.html
okias

0+

Skútr / moto: Aprilia Rally LC (1997)
Tuning / úpravy: bez restrikci, Stage6 Replica Pro

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek