Aprilia Rally 50 - teče benzín

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia Rally 50 - teče benzín

Příspěvekod stechy46 » 23 lis 2013, 16:48

Ahoj, včera jsem se chtěl letos naposledy projet, ujel jsem si 5km a potom to začlo tak nějak zpomalovat, tak jsem pustil plyn, přidal na plný a nereagovalo to. Ale za chvíli se probral a zase jel, pak znova a tak jsem zastavil a tím plynem kroutil, nic to nedělalo až to pak na chvilinku šlo, ale potom hned chcípnul a už jsem to nenastartoval. Dal jsem to na stojan a koukám, že pod ním je dost velká louže benzínu, nic ale neteklo :/ tak jsem se ho pokusil ještě jednou nakopnout. Ale když se protočí motor, tak to začne týct, jinak neteče vůbec nic. Jen prostě při protočení no. Prosím pomožte mi, nikdy jsem s tm nic neměl, má najeto 7 900, při 4500 servis, ted jsem doplnil olej Castrol garden 2T, palivo Natural 95. Žádný honění, samá klidná jízda až na pár vyjímek. Fakt nevím co s tím, mám to odplastovaný a teče to z přepadu karburátoru.
stechy46

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia rally 50

Re: Aprilia Rally 50 - teče benzín

Příspěvekod matty46 » 23 lis 2013, 17:06

http://www.scootland.cz/zbozi/rms-podtlakovy-ventil/

mohl by to dělat tento ventyl ,jestli je špatný může přeplavovat karburátor v popisu tam je jak ho vyzkoušet... nebo kouknout na plovák v karburátoru.....
South Bohemia Scooters
Bývalo:Derbi Vamos,Piaggio NRG,Yamaha yp Majesty 150,Suzuki Burgman 400 K3,Yamaha T-Max 500.....
fén 602626895
http://matty46.rajce.idnes.cz/
abych neměl hlad a žízen na provázku zkáču, doufaje že získám přízen samolibých sráčů
matty46

750+

Reputace: 12
Skútr / moto: Piaggio Liberty 125

Příspěvekod Mr.Voza » 24 lis 2013, 12:09

Spíš bych to viděl na plovákovej ventil v karbecu... podle toho, co popisuje, že při protočení motoru to začne týct a jinak to neteče, tak podtlakovej ventil v nádrži bude OK... sundat plovákovou komoru karburátoru a zkontrolovat, jestli plovákovej ventil zavírá, jestli se plovák nezasekává a jestli není plovák děravej...
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Vratas » 24 lis 2013, 12:12

Pokud to teče z přepadu v karburátoru, tak je to plovák. Nezavírá přívod paliva v momentě, kdy má a tím pádem neudrží správnou hladinu v komoře. Takže rozebrat a podívat se na vodící drážky plováku, zda se plovák může dobře pohybovat, dále na zavírací ventil paliva, takovou tu malou raketku, zda sedí dobře na plováku a těsní v onom otvoru přívodu benzínu. No a pak mrknout na samotný plovák, jestli není poškozen, ale to si myslím, že by se obyčejně nestalo, pokud bys ho mechanicky nepoškodil při nějakém rozebírání.

To zavírání paliva můžeš vyzkoušet způsobem, který jsem tu několikrát popsal. Nastrč hadičku na přívod benzínu a při rozebraném karburátoru do ní foukej a pohybuj plovákem, zda opravdu zavře. Když už to budeš dělat, tak zkontroluj, zda zavírá v momentě, kdy je vodorovně s hranou karburátorové komory.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod stechy46 » 24 lis 2013, 22:32

Plováku nic není, ten jsem kontroloval, ale jen nevím jestli mužu bez obav vyndat mazání. Abych mohl vyndat karburátor uplně ven. A jak to potom zas připojím z5. nejspíš to dám asi stejně sousedoj, co dělá servis na motorky i skůtry
stechy46

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia rally 50

Příspěvekod Vratas » 24 lis 2013, 23:01

Odpojit karburátor od hadiček a příruby můžeš bez obav. Pokud by sis to nepamatoval, tak si to označ nějakými štítky nebo samolepkami anebo si udělej fotky a máš to. Ale je to na tobě.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Lubik » 25 lis 2013, 12:43

stechy46 píše:Plováku nic není, ten jsem kontroloval, ale jen nevím jestli mužu bez obav vyndat mazání. Abych mohl vyndat karburátor uplně ven. A jak to potom zas připojím z5. nejspíš to dám asi stejně sousedoj, co dělá servis na motorky i skůtry

Dej to sousedovi ...
Lubik

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek