Aprilia Rally 50 - kopce

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Aprilia Rally 50 - kopce

Příspěvekod Aragorn » 10 zář 2009, 22:13

Ahojky lidi,pišu tu téma poprve,tak nevim zatim co a jak...ale pokusím se vám alespon trochu přiblížit muj problém...mam Aprilku rally 50 LC.Nedávno(asi před měsícem),byla ve Scootlandu v servisu,kvůli startování . Oprava proběhla v pořádku,startování bylo v CDI..no a v servisu mi i oddělali restrikci z výfuku,a dali novou kontrastku...následující tři dny ten skůtr lítal jak drak,do kopce ve dvou klidně i 80km/h. no byla to prostě nádhera :D ...no ale po těch třech dnech běsnění,ten skutr do kopce začal vždycky jakoby přepíat rychlosti,chvilku táhl,chvilku ne...no a došlo to k dnešku až tak,že ve dvou,když jedeme do kopce,tak skůtr ztrácí rychlost,a jak se dostane pod 30 km/h,tak přestane ůplně táhnout,jakoby jel naprázdno bez řemene...no a když tedy upustím plyn,a počkám až se vrátí do normálních otáček,a poté znovu dám plnej plyn,tak už začne táhnout. Ale asi jen 4 vteřiny,a poté se celý proces opakuje,skůtr přestane táhnout,a dělá takový všelijaký pazvuky... :( ...už jsme kvůli tomu koupili i sportovní spojku i zvon,ale prostě nic,nepomohlo to...myslel jsem si že to je řemenem,už byl o pár milimetrů sjetej,tak sem ho vyměnil,dal tam kratší,pak i delší,ale prostě nic nic a nic... nevíte někdo co stím? do Scootlandu se mi to znovu vážně dávat nechce :( Děkuji moc všem za čas ztrávený čtením tohohle románu .
Aragorn

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Rally 50 LC
Tuning / úpravy: válečky 4.7 gr-Výfuk Leo Vince Touring--Sportovní spojka RMS-modré pružinky--černá kontrastka--

Re: Aprilia Rally 50--KOPCEEE :'(

Příspěvekod pajapaja » 10 zář 2009, 23:26

líp to popiš-rozjezdy a zrychlení dobrý? když najedeš na začátek kopce tak co otáčky? jdou chvíli dolů a pak se drží nebo vyletí nahoru a skot ti přestane táhnout a jak ubereš tak se chytne? Nebo jdou otáčky dolů s rychlostí a když ubereš a přidáš tak jdou nahoru a zase táhne a po chvíli jdou i s rychlostí zase dolů?
pajapaja

250+

Skútr / moto: hyosung prima

Příspěvekod Aragorn » 11 zář 2009, 15:44

rozjezdy a zrychlení je dobrý ,ale jinak je to ta poslední možnost--otáčky jdou dolů,a jakmile jsem pod 30 km/h tak skutr netáhne..ale jak uberu,a přidám tak chvíli táhne,ale poté zase jdou otáčky dolů a celý proces se opakuje
Aragorn

5+

Tuning / úpravy: válečky 4.7 gr-Výfuk Leo Vince Touring--Sportovní spojka RMS-modré pružinky--černá kontrastka--

Příspěvekod pajapaja » 11 zář 2009, 22:04

buď máš velký plošky na válečkách nebo se ti přidírá kontraska,/podle mně/ .Ono je umění odladit varec.Pokud ti tam dali moc silnou kontrasku tak tam jsou moc velký tlaky na válečky a můžou ti odejít po pár desítkách km.Pokud je máš sjetý a zadní polořemenice funguje jak má/když ji přitáhneš ke spojce,tak se musí pěkně bez drhnutí vracet-a zkontroluj trubku pod kontraskou,jestli tam není kontraska vymáčklá/dej slabší kontrasku a znova odlaď váhu válečků-varec bude fungovat stejně ale nebude trpět.Pokud bys měl kontrasku otisklou na trubce,tak je to většinou tím,že to z kopce ženeš do plnejch a kontraska je stlačená na doraz a začne se šprajcovat/kdyby ti někdo tvrdil,že to není možný,tat je/Tak musiš sehnat stejně silnou s míň závitama drátu a tu spodní trubku dát novou.Ozvi se jak pokračuješ.Jo a jestli tam máš plošky,tak si překontroluj dráhy válečků,hlavně boky,jestli se tam nevydřely drážky od středů válečků.Příjemnou zábavu.
pajapaja

250+

Skútr / moto: hyosung prima

Příspěvekod Aragorn » 11 zář 2009, 23:09

jeeeežiši no to jsi mě moc nepotěšil teda :D no ale co nejdřív se na to vrhnu teda,a pak napíšu :wink: ,a děkuji Ti mnohokrát za rady!!!!
Aragorn

5+

Příspěvekod okias » 03 čer 2015, 23:44

Jak si dopadl (pred X lety)?

Koupil jsem scootera LC, velice podobnej problem. Rovinka a z kopce celkem v pohode (50-80km/h) ale do kopce pokud nenajedu tak 60km/h tak to spadne na 30-40km/h a vic to nejede. Majitel rikal, ze pred casem to jelo taky lip.

Byl jsem se poptat v servisu kam to ten clovek daval servisovat a rekli mi, ze natahovali kontrastni pruzinu... Zitra nebo pozitri zkusim rozebrat variator, tak uvidime :)
okias

0+

Skútr / moto: Aprilia Rally LC (1997)
Tuning / úpravy: bez restrikci, Stage6 Replica Pro

Re: Aprilia Rally 50 - kopce

Příspěvekod Mr.Voza » 04 čer 2015, 07:32

Rozebrat variátor, vyčistit, zkontrolovat případně vyměnit válečky, vodítka a řemen, kontrastku dát novou určitě novou určitě. Válečky a vodítka máznout grafitovou vazelínou, kluznej čep kdyžtak trochu zamastit obyč vazelínou, ale fakt jenom trochu, aby po něm variátor nechodil uplně nasucho, ale aby se o něj nezamastil řemen.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek