Aprilia Leonardo 150 - přehřívá se?

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Re: Aprilia Leonardo 150 - přehřívá se?

Příspěvekod tompago » 08 črc 2010, 11:41

Tak odvzdušňovací šroub je prej nahoře ten na víčku nad termostatem...(jinak expanzka automaticky, ale nemusí stačit, pak přichází na řadu ten šroub). Mně to bohužel nepomohlo, tak další, prej dost pravděpodobná příčina bude těsnění pod hlavou. Nezkoušeli jste to někdo měnit? Jestli si do toho můžu troufnout sám nebo to mám dát raději odborníkům?

22.9. edit:
Tak uz je to opraveno, potvrdilo se nejhorsi, bylo to cerpadlo spatny, tak se musel vyhodit motor, vymenit pumpa, prebrousit hlava, novy tesneni atd...ale uz litam...jen nevim, co tam ted nalit za chladici kapalinu...to se rozlisuje nejak podle barev, ne? Co tam lejete vy?
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 pro 2013, 08:33, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
tompago

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150

Příspěvekod sedli » 23 zář 2010, 16:15

stačí ti klasická chladící kapalina Fridex, nemusíš ji ani ředit vodou pokud ti nejde o pár kaček a budeš to mít do -57°C :-) Jináč ten můj problém je už asi půl roku v cajku..měl jsem uklepaný čidlo teploty, teď nádhera ukazuje a chlazení v pořádku.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod tompago » 23 zář 2010, 16:25

A není náhodou fridexů spousta druhů?
tompago

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150

Příspěvekod sedli » 23 zář 2010, 19:27

Je to možný, ale na benzínce jsem dnes viděl jen jeden..a ten je určen do osobních aut který mají stejný chlazení a hliníkový chladiče jako skútr. Navíc stojí litr cca 70 Kč, takže není co řešit. Možná se to bude lišit v tom bodě zamrzání asi...prostě to není jak olej tolik toho nemůžeš zkazit.

Co???? To si děláš srandu ne? Já tam mám litr a půl čistýho fridexu přímo z flašky...:-D No a neplní svoji funkci myslíš tak že nechladí nebo naopak ? Já teď s chlazením žádný problémy nemám, teplota stabilně vystoupá mimo město na 40°C a tam se drží, ve městě je to samože víc...napiš sem prosím teda něco o tom ať vím proč to budu v sobotu ředit :-)

Dík za info, už jsem si i něco našel na internetu. Nevím jestli to už bylo naředěný, protože větší odolnost vůči mrazu to získá správným naředěním tou destilkou. Ale tu flašku mám ještě někde v garáži tak mrknu a podle toho uvidím..ale sem rád že jsem zjistil zase další důležitou věc.
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 pro 2013, 08:34, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny tři příspěvky pod sebou
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Předchozí

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek