od tompago » 04 kvě 2010, 23:30
Super, dik moc! Dost bolo teorie, vzdelanej su az hanba...jeste aby mne to ty moje levy ruce pomohly opravit:-) Az se na to podivam, dam zas vedet. Zatim fakt dík!
10.5. edit:
Čau! Tak sem to celý rozdělal a našel hned několik problémů:
Jednak nefunguje čidlo teploty v chladiči, takže mě nespíná ventilátor, cozž by mě až tak netrápilo,
pak sem zjistil, ze termostat tam vůbec nemám(uz to asi nekdo "opravoval"), to by me zatim taky tak netrapilo,
ale hlavně jsem našel dvě místa, kudy kapalina uniká. Jednak termostatický ventil(taková plastová "krabicka" rozdvojka na hadicích (nevim jestli v tom má být termostat?) [/url]http://www.scootland.cz/uzbozi/apriila-termostaticky-ventil/[/url] , tak to jsem snad opravil,
ale pak to ještě teče pod sedlem, nahore motoru (u cidla teploty), jak hadice s chladící kapalinou ústí do motoru. Je tam takovej plastovej náústek a pod ním těsnění, který bylo úplně rozežraný. snažil jsem se to nahradit motorovým silikonem, ale byl vodou vytlačenej a teče to furt. Musím sehnat to těsnění, nevíte někdo kde by ho mohli mít, případně kolik to stojí? nebo nemáte někdo leonarda na nahradní díly?
Edit: Když jsem s tím jel a začala vřít voda, zastavil jsem, otevřel jsem víčko expanzky a začalo to chrochtat a stříkat z toho voda. To jsem celkem čekal, ale překvapení bylo, že byla skoro studená. To asi znamená, že voda necirkuluje. Buď to může být zavzdušněný? Nebo jestli to má nějaký čerpadlo nebo něco? Nevíte?
Naposledy upravil
KYBLOS dne 24 pro 2013, 08:30, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou