Aprilia Leonardo 150 - přehřívá se?

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Re: Aprilia Leonardo 150 - přehřívá se?

Příspěvekod samot0506 » 04 kvě 2010, 22:25

Nevím jestli je to stejný jako u auta a tvůj scoot má termostat ta může bejt kouslej nebo neotvírá na plno :D
samot0506

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMAHA 50 SPY nyní PIAGGIO X9 125

Příspěvekod tompago » 04 kvě 2010, 22:43

Oboji je mozny, protoze misto chladici smesi je tam obyc voda...tak tam muze byt vodni kamen nebo neco...nevite, jak by se dal odstranit?Sem toho skutra "zdedil" mam ho tri dny a snazim se ho dat do kupy...takze ta voda taky neni moje dilo, ale urcite tam fridex neni a dokonce mam strach ze ani destilka...:-(
tompago

10+

Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150

Příspěvekod MisaKacenka » 04 kvě 2010, 22:47

No...to muze bejt problem...nejakym cisticem muzes prolejt tam maximalne grill, kdyz bude venku...
Leda zkusit vypustit co tam tedka je, kouknout a pak to zkusit prolejt destilkou...naliti a vypusti jsou na dobrych mistech, takze by to mohlo jit...
Lejt tam ten cistic bych se bal...
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod tompago » 04 kvě 2010, 22:54

Uvidi se, musim to rozebrat...zkusit najit dirku, prolit to vodou, zkusit...pak bych resil termostaty, cidla, chladic...jeste nekde sem cetl, ze teplotu muze zvedatspatne zvolena tryska, ale nevim, jestli si troufnu do ladeni karburatoru...:-(
tompago

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 04 kvě 2010, 22:57

Je to jednoduchy...ja to mam levo na spodni hrane karteru... :) malickej sroubek, vysroubujes a uz cura :) ale mam yama/minarelli motor, takze u toho Rotaxu, co mas ty, to muze bejt krapet jinde... :)

No, nechci se pasovat na odbornika, ale to je podle meho nazoru blbost...Tryska je v karbeci a obstarava palivo...to, ze se ti to prehriva, za to muze chladici okruh :)
MisaKacenka

1500+

Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod tompago » 04 kvě 2010, 23:05

Uz nevim, kde sem to cetl...ja urcite odbornik nejsu, takze tlumocim, co sem se nekde docetl. Klidne to muze byt blbost. Jeste jedna uplne blba otazka...co je karter a kde to najdu? :-D
Edit: Uz sem to nasel...: http://www.scootland.cz/scooter-tuning-jaknato/ladime-karburator-krok-za-krokem/
(prvni odstavec jeste pred krokem 1.
tompago

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 04 kvě 2010, 23:17

Hmm...Tak mozne je vse :) Pokud se v karbeci ale nikdo nehrabal, tak by to melo byt ok :)

Karter je vlastne cela konstrukce, kde je umistena klika, varec, spojka...to, co drzi zadni kolo :) je do toho zasazen valec :)
Kdyz se kouknes zespodu na kryt variatoru, tak tam vlevo sem mel ony sroub :)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod tompago » 04 kvě 2010, 23:30

Super, dik moc! Dost bolo teorie, vzdelanej su az hanba...jeste aby mne to ty moje levy ruce pomohly opravit:-) Az se na to podivam, dam zas vedet. Zatim fakt dík!

10.5. edit:
Čau! Tak sem to celý rozdělal a našel hned několik problémů:
Jednak nefunguje čidlo teploty v chladiči, takže mě nespíná ventilátor, cozž by mě až tak netrápilo,
pak sem zjistil, ze termostat tam vůbec nemám(uz to asi nekdo "opravoval"), to by me zatim taky tak netrapilo,
ale hlavně jsem našel dvě místa, kudy kapalina uniká. Jednak termostatický ventil(taková plastová "krabicka" rozdvojka na hadicích (nevim jestli v tom má být termostat?) [/url]http://www.scootland.cz/uzbozi/apriila-termostaticky-ventil/[/url] , tak to jsem snad opravil,
ale pak to ještě teče pod sedlem, nahore motoru (u cidla teploty), jak hadice s chladící kapalinou ústí do motoru. Je tam takovej plastovej náústek a pod ním těsnění, který bylo úplně rozežraný. snažil jsem se to nahradit motorovým silikonem, ale byl vodou vytlačenej a teče to furt. Musím sehnat to těsnění, nevíte někdo kde by ho mohli mít, případně kolik to stojí? nebo nemáte někdo leonarda na nahradní díly?

Edit: Když jsem s tím jel a začala vřít voda, zastavil jsem, otevřel jsem víčko expanzky a začalo to chrochtat a stříkat z toho voda. To jsem celkem čekal, ale překvapení bylo, že byla skoro studená. To asi znamená, že voda necirkuluje. Buď to může být zavzdušněný? Nebo jestli to má nějaký čerpadlo nebo něco? Nevíte?
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 pro 2013, 08:30, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
tompago

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 10 kvě 2010, 12:33

CErpadlo to ma...tak bud spatny, nebo to mas po ceste ucpany...Koukni na ty blueprinty na easyparts.nl , jak jsem ti posilal ;)
To tesneni by ti meli objednad v kazdym motoservise, kde jsou schopny objednat dily na aprilku :)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod tompago » 10 kvě 2010, 13:07

A jde poznat, jestli je to ucpaný?
tompago

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 10 kvě 2010, 13:09

No ja bych to vyzkusil tak, ze si to odstav - nech vychladnout - vypust vsechnu chladicku a pokud ti v expanzce nic nezustane, melo by to byt ciste...pro sichr tam zkus jeste nalejt destilku a mela by zase vyteci ven.
Pokud ne, bude problem, ptz bys to musel kompletne rozdelat...
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod tompago » 10 kvě 2010, 13:22

MisaKacenka píše:Karter je vlastne cela konstrukce, kde je umistena klika, varec, spojka...to, co drzi zadni kolo :) je do toho zasazen valec :)
Kdyz se kouknes zespodu na kryt variatoru, tak tam vlevo sem mel ony sroub :)

O.K. dík a je na tom obrázku někde ten vypouštěcí šroub? Ať nevypustím něco jinýho:-D
tompago

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 10 kvě 2010, 13:43

Cervena sipka :) mel by nad nim byt takovy podivny znak s 2...ALE PoZOR! Ja mam Yamaha/minarelli motor..ty mas rotax, takze tam muze byt neco jineho...
Photo0065.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod tompago » 10 kvě 2010, 17:39

Diky, snad to najdu...mimochodem je blbý jezdit bez termostatu nebo to nějak zvlašť nevadí? Popř. čemu?

7.7. edit:
Zdravim...problem s prehrivanim doposud nevyresen:-( Nevite nekdo, kde se odvzdusnuje chladici okruh?
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 pro 2013, 08:32, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
tompago

10+

Příspěvekod sedli » 07 črc 2010, 21:10

Odvzdušnit by se ti to mělo samo, u mě to tak teda bylo...Jinak jak ti skáče ručička, tak mě to dělá to stejný, ale nepřehřívá se..ale během sekund se to třeba změní o 10°C a je to tím, že vodní pumpu ti pohání steejný čerpadlo jako na olej - čili čerpá podle toho, jak zabereš za plyn...proto když stojím dlouho tak teplota roste a jak se rozjedu tak to hned klesne, protože voda začne cirkulovat..stejně to mám když zastavím, to jde hned nahoru, klidně na 80 ale tam to už jde na větrák a vejš to nejde,čidlo teploty v pořádku..takže zadělej ty netěsnosti, sežeň termostat a bude to ok snad.
Jinak to odvzdušnění..nalij tam destilku do plna, projeď to, nech to VYCHLADNOUT ať nejseš bez očí a pak dolij zase do plna.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

PředchozíDalší

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek