vůbec nevíš - tak to je ten termostat nějaký moc aktivní
termostat by se měl otvírat podle typu v cca 80°C a být plně otevřený v cca 90°C, pokud ho zkoušíš v hrnci s vodou nesmí ležet na dně tam je teplota jiná, ale být zavěšený ve vodě
daweclipse - tak tenhle motor jsem ještě neviděl že by měl pumpu takhle divně schovanou
jsem zvědav co zjistíš
opravná sada na pumpu - tedy osička s vrtulkou čerpadla se dá bez problému sehnat pokud by byla vrtule poškozená nebo nedržela na osičce nebo osička nesedí v náhonu od motoru
http://e-shop.adventure-biker.cz/index.php?l=cz&p=76_dily-motoru/705_vodni-pumpa/9227_vodni-pumpa-na-skutr-aprilia-scarabeo-125-150-a-leonardo-125-150-00edit:Tak mi to nedalo a našel jsem si servisní manuál toho rotaxího motoru, je to tam všechno pěkně rozkresleno
máš pravdu pumpa je schovaná v kartru pod motorem, je poháněná tím plastovým kolečkem na osičce pumpy s pojistnou závlačkou, vše pod pravým víkem
oddělej náhon olejové pumpy, pak segrovku toho plastového kolečka a sundej ho a uvidíš jestli drží dobře to pojistná tyčinka, bez ní se to bude protáčet na osičce bez pohonu vrtulky
jinak je tam popsaný i termostat - ten by se měl při 85°C otevřít o 4mm