Aprilia Leonardo 150 - necirkuluje voda

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Re: Aprilia Leonardo 150 - necirkuluje voda

Příspěvekod daweclipse » 16 dub 2011, 12:00

jo, ta cela opravna sada vodni pumpy stoji 500 ve scootlandu, ale komu se chce pulit ten motor?!?! :shock: ono to naskace, sada tesneni taky 1000kc, kdyz to bude rozhozeny tak i loziska ktery budou mit vuli, vycistit ventily atd atd... ted na to nemam cas, musim psat diplomku do skoly, ale co nejdriv se na to vrhnu at Leopard jezdi...

edit: ty jo diky za rady, prosimte kdes nasel manual na rotaxa 150????? nehodil bys me odkaz??
daweclipse

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150 98´

Příspěvekod BTjacker » 16 dub 2011, 12:13

Nevím jak u leonarda ale na mém malém piaggiu jde vrtulka vidět když se kouknu otvorem v karteru v kterém je zasunuta hadička vedoucí vodu do expanzky. Taky šla ještě vidět kdyř byl sundaný výlec tak zase otvorem kterým proudí voda z válce do kartetu. Třepa to je na leonardu podobný. Měl jsem stejný problém, všecko průchozí, termostat venku a voda nekolovala. Způsobený to bylo kolečkem které pohání čerpadlo a osičkou která ním prochází a na jejímž konci je vrtulka. kolečko se na osičce protáčelo, oboje části byly ohoblované. Když jsem nastartoval bez vody a koukl do té v karteru, vrtulka stála a bylo to jasný.
Kdyby se ti to nechtělo půlit, můžeš tam nainstalovat
Kód: Vybrat vše
http://www.highperformanceparts.cz/elektricka-vodni-pumpa-bosch-12v-16,6lm.6197
nebo něco podobnýho. z vraků aut se dá sehnat docela levně. Na závodní stroje se taky dává alektrická protože vodní ubírá trošku z výkonu:) Ale nejlepší by asi bylo spravit to tak jak to má být.

EDIT: A nejlepší motoda odvzdušňování je postavit skůtra dvakrtát na zadní kolo a nemusí se používat ani nějaký odvzdušňovák. U mě to tak aspoň funguje.
Gilera Runner 50 SP (2001) , Válec 70 Polini, fuk Gianelli Reverse, dle GPS 86 km/h
BTjacker

100+

Skútr / moto: Gilera Runner 50 SP
Tuning / úpravy: viz podpis

Příspěvekod daweclipse » 16 dub 2011, 12:19

no, presne tak, je to taky moznost ale ja nejsem typ co by dobastloval nejaky zbytecnosti. to radsi fakt rozpulim.. :-) ja tam mam tu dirku hadicky do skrine te vodni pumpy malinkou a jeste blbe schovanou za ramem, takze tam vidim jen tak sikmo a na prd a zhodit valec u me znamena i rozvody- 4takt... jeee..zlaty dvoutakty.. ale je jasny ze se proste netoci vrtula. takze pokud to nebude nejakej ten cep jak psak Huskymen kterej je schovanej za ozub. kolem nahonu pumpy, tak puleni se stejne nevyhnu...

jinak hosi vsem vam moc chci podekovat za ochotu s radami, nejsem na to zvyklej z fora na auta.. :D
daweclipse

5+

Příspěvekod Huskyman » 16 dub 2011, 12:48

Pošlu ti SZ k tomu servisnímu manuálu k rotaxu.
Je to tam rozkreslené včetně rozebrání vodní pumpy - motor se přitom půlit nemusí

jinak odvzdušnění postavením do stojky se dělá nejen u skůtrů ale i velkým motorek
Huskyman

25+

Skútr / moto: KTM 950 Adventure, Kymco People 250

Příspěvekod BTjacker » 17 dub 2011, 14:26

daweclipse píše:ted na to nemam cas, musim psat diplomku do skoly, ale co nejdriv se na to vrhnu at Leopard jezdi...
.
Já jsem na tom podobně, s bakalářkou jsem teprv začal, venku krásně a skutr stoji nepojizdnej v garáži. Taky budu znova půlit páč rachotí ložiska. Když byla zima a v garáži taky kosa tak se mi to dělat nechtělo. Takže vyjedu až po státnicích :x
Gilera Runner 50 SP (2001) , Válec 70 Polini, fuk Gianelli Reverse, dle GPS 86 km/h
BTjacker

100+

Skútr / moto: Gilera Runner 50 SP
Tuning / úpravy: viz podpis

Příspěvekod daweclipse » 19 dub 2011, 17:39

jj.. bohuzel ma skola prednost..

Huskyman: Tak sem se na to narychlo mrkl, a zjistil sem ze v tom servisnim manualu cos mi posilal odkaz asi maji novejsi motor, cele to teleso vodni pumpy jak oni tam vytahnou tak ja to mam nedemontovatelny. zadnej kolicek vypadnutej nemam, proste je chyba na vrtulce, ke ktere se dostanu az po rozpuleni karteru. skoda, no.. zas tak jednoduchy to byt nemuze.. :-)
daweclipse

5+

Příspěvekod sedli » 19 dub 2011, 18:18

Huskyman : Tak to bude typem motoru, mě třeba už při 80°C zapíná větráček aby srazil teplotu ;-)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Huskyman » 19 dub 2011, 22:50

vůbec nevíš píše:Huskyman : Tak to bude typem motoru, mě třeba už při 80°C zapíná větráček aby srazil teplotu ;-)

samotný větráček nemá s termostatem nic společného kromě toho, že začne fungovat až se voda dané teploty dostane k čidlu, je to tedy spíš věc dimenzování chladicí soustavy a nastavení teplotního čidla - ty se dělají s různou spínací teplotou

obecně všechny termostaty jsou +-od 75-85 protože to je teplota na kterou jsou dimenzovány spalovací motory - pod tuším 70°C dochází k nízkoteplotní korozi z dehtu a oxidů dusíků a proto studený motor nejvíc trpí
jinak vždy v servisním manuálu je to popsané - při jaké teplotě jak má být otevřený

daweclipse - tak to je smůla, mrkni na tu stránku co jsem ti poslal jestli tam nemají i manuál na starší motor
Huskyman

25+

Skútr / moto: KTM 950 Adventure, Kymco People 250

Příspěvekod replicator » 20 dub 2011, 12:21

Zdravim :) koupil jsem si Aprilii Leonardo 150 a chtel sem se zeptat kde se doliva destilka do vodniho chlazeni? :lol: :lol:
Fichtl, Simson, Hero puch 50, Honda NSR 125, Jawa Dandy, Aprilia Leonardo 150, Honda Foresight 250, Yuki CSR 250, Piaggio X9 500 :)
replicator

25+

Skútr / moto: Piaggio x9 500 Evo

Příspěvekod daweclipse » 20 dub 2011, 17:10

huskyman: ja uz to resit nebudu, proste se k vrtulce bez rozpuleni dostat neda, takze rozpulim, vymenim vsechny gufera co v motoru najdu, vsechny loziska co tam najdu, dam novy tesneni a pumpu a musi jezdit.. aspon budu mit klid na chvilu od motoru..

24.4. edit:
takze motor rozpulen.. bylo to uz asi jasny, plastova vrtulka na dve pulky... na te hridelce na ktere ma drzet tak je takovej cep a pri otaceni s hrideli se to tam vselijak mlelo a proto se mi asi predtim zdalo ze tam vrtulka je.. zahada vyresena, takze ted uz jen objednam veci a snad se bude brzo jezdit.. jinak sem cucel ze v motoru je vsechno dost zachovaly na to ze sou tam kluzny loziska... rozvodak jak novej, valec uz ma neco za sebou ale jeste dlouho vydrzi, zadny skyrance ani hranky a nejlepsi ze pist je uplne jak novej... proste su rad a jeste objednam novy pistni krouzky aby to bylo cely... tak hosi dik za rady a at skutrici jezdi..
Naposledy upravil KYBLOS dne 17 pro 2013, 19:55, celkově upraveno 4
Důvod: Citace posledního přísěvku. Sloučeny dva příspěvky pod sebou.
daweclipse

5+

Příspěvekod sedli » 24 dub 2011, 23:17

Tak vidíš, vyměň vrtulku, vyměň gufera, slož si to a aspoň víš že to máš jak nový ;-)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Předchozí

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek