od goliash » 16 dub 2021, 20:38
Byl jsem kupovat žárovky v servisu motorek (bohužel jen Yamaha, Honda a tak). Pán říkal, že tyhle hodnoty tomu fakt nevadí. Co by to mohlo být, ho nenapadlo, protože tyhle skútry nezná. Dokonce i pro ty žárovky mě poslal naproti do Elitu. Dal jsem nové žárovky, nechal to vrčet a záměrně nechal sytič odpojený (možná je to tedy špatně). Světla svítila. Zkoušel jsem to různě tůrovat a vše OK. Postupně jsem to celé zase poskládal - oplastoval,aby se na tom dalo jezdit a vyrazil. Schválně jsem si dával pozor, jestli třeba neblikám, nebrzdím, nedrncá to někde. Po cca 500 metrech světlo začalo kolísat a žárovka praskla. Na úplně rovné silnici, při 40km/h. Opět komplet předek i zadek. Poslední, co můžu je koupit ještě jeden sytič někde jinde (třeba ten starý, při kterém žárovky svíti, je úplně OUT a chová se tak, jako že tam ani není připojen. A pak ještě CDI. To je asi fakt vše, co můžu jako lajk vyzkoušet. Pak už bude muset hledat nějaký profík. Skoro to vypadá, že to je někde prošlehlý, ale myslím, že jsem prošel úplně všechno možný.