...zkoušeli jste někdo polečit škrábance (v mém případě hlubší) v laku něčim podobným Popř. jakou značkou tužky a s jakým úspěchem Váhám jestli to má smysl kupovat...
Chtěl jsem si opravit asi 2 cm škrábanec a tak jsem zakoupil jednu z mnoha korekčních tužek (už si bohužel nepamatuju název...už je to totiž nějakej pátek) nebyla zrovna nejlevnější.....a výsledek 0. Pokoušel jsem se o aplikaci několikrát a výsledek nebyl stále ideální. Za mě jsou to tedy vyhozený peníze, ale třeba jsem měl jen špatný typ tužky a nebo prostě pech
Hm tak nevím čím to zamaskovat. Každopádně předchozí majítel to zamaskoval tak dokonale, že to při prodeji neodhalily 4 páry očí...až šampon při umývání. A že to není jeden škrábanec, ale asi 15 hlubokých vrypů na jedné straně (nejspíš to spadlo). Dokonce byl něcím nabastlen i chrom na krytu výfuku. A fakt to nebylo vidět, až teď když se kousek odpadl, tak je pohmatem znát, že byl opraven ještě větší kousek než co upadl.
Řešil jsem něco podbného. Celý díl jsem nechtěl lakovat a vyhazovat tak peníze, tak jsem to přelepil stříbrnou samolepkou a přes to průhlednou silnou fólií. Není to prakticky vidět a má to lesk. Teď zvažuji přelepení reflexní samolepkou. Faktem je, že škrábance jsou krátké a jsou z boku na předku kapotáže a spíš nízko, takže to nepůsobí rušivě. Přestříkaní se v mém případě nevyplatilo a také pokud budu skútr prodávat, tak raději ať je vše vidět, protože to nebyl žádný hrozný pád a opravdu jen pár škrábanců.
Mládenci, s těma opravnými tužkami je ten problém, že jsou na plech a ne na plasty, proto nám to moc nefunguje. Já jsem také řešila problém jak zamaskovat škrábance, až mi repka13 řekl, že správný skútr má být odřený-či poškrábaný, aby bylo vidět, že se na něm jezdí. A tak jsem to přestala řešit.
Taky mám pocit, že můj scooty po pádu vypadá konečně jako chlap, když ho zdobí jizvy A neřeším, páč mi musí sloužit a jezdit a nemám chuť ho obskakovat kvůli prkotince. (Ale samozřejmě respektuji všechny leštěnkáře)
Kejši: Aprilia SR 50, rv.01, SR50 R, rv.10, SR 125, rv.99, PCX125 r.v.11 125ka 150ka
ta tužky se vykašlete a kupte si přímo barvu budto v origo prodejně a nebo každým solidnějšim krámu kde míchaj byrvy stojí to míchnout asi 200kč je to v nádobce jak od laku na nechty i s aplikačnim štětečkem ve víčku a pokud ste trošku zručný tak to zamaskujete tak že to nejde poznat pěkně zatřít nechat zaschnout ale ne uplně dotvrda a jemně přelrštit a je to dokonalý a nebo v nouzo ukrástl manželce lak na nechty ten taky postačí a odstínů je až kam teda unás rozhodně (žena dělá nechty a má tak ke 100 barev takže experimentuju kde se dá)
Když jsem řešil škrábance, bylo mi doporučeno toto: nechat si namíchat lak (jak píše radata), popř. ten lak na nehty. Nanést několik vrstev vždy s pauzou aby původní vrstva zavadla, ale nebyla vytvrdlá. Pak nechat pořádně vytvrdnout a přebrousit jemným smirkem (tuším P800). Nakonec rozleštit Tempo pastou a je to. Výsledek není samozřejmě takový jako když se nechá celý díl nalakovat, ale je podstatně levnější a na drobnější škrábance na méně exponovaných plochách stačí ...........