Maly report zo vcerajsej jazdy BA - Vieden - Sopron - Moson - BA celkovo 330km.
Rano na starte s kamosom Bedom o 9:45 nastavena navigacia do rezimu maximalne zakruty po okreskach smer Vieden. Najazdene som mal asi 53km na tachu, takze jasne zabehove tempo kde sa maximalka pohybovalo okolo 70km/h a kedze fukal dost vietor, nevadilo to ani Bedovi ktory uz mal na svojom SH 150 asi 980km. Navsteva predajne Louis na severe Viedne v pohode, pripraveny zoznam som hodil predavacovi a poznasal mi co sa dalo. Jedine co nemali boli nepremoky na sedlo, topanky a ruky, ale novucky pinlock do Nolanky je doma (dnes nahodim). Boty som skusal Probiker City, boli pekne, ale uz nove z krabice boli na jednom mieste rozparane, tak som si povedal ze ked mam dat 80EUR za toto, potom si priplatim a dam viac za nieco lepsie, ale nic moc vyber (skusal som TCX nejake ale boli nepohodlne), tak si skocim do Brna nieco pozriet. Ocistili sme prilby od musiek (pri vchode je stolik s pripravkom a papierovymi utierkami) a sli do dalsieho moto shopu kusok odtial, tam som kupil nepremoky na ruky a boty (po 15EUR). Rychly obed a kaficko v McDonalds a rozlucil som sa s Bedom a sam som pokracoval este vybavit poslednu vec a to je navsteva Nespresso Boutique v samom centre Viedne. Hlavny tah do centra nepozna zelenu vlnu, cize na kazdej krizovatke cervena a v centre to uz pekne zhustlo az na uroven, ze sa nedalo prechadzat medzi autami tak uzke pruhu tam maju (mam to natocene na videu). Nakupil som kapsule, dal si tam jednu kavicku, nakup som upevnil sietkou na sedlo a vyrazil konecne von z Viedne v dopravnej spicke (bolo asi 16h). Tu uz som prekrocil hranicu prvcyh 200km takze skutrik uz dostaval 90km/h. Po vypadnuti z mesta asi okolo 17h som sa priblizoval k horam a konecne zacala krasna cast cesty ktoru som si uzival az po hranice s Madarskom (mesto Sopron), tu sa zhorsila vyrazne kvalita cieste, narastla doprava a zhorsilo sa spravanie vodicov. Inak nikdy nechapem, preco v rakusku po okreskach je tak malo aut a v krajinach vychodneho bloku proste stale niekto niekam jazdi. Madarsko bola dost nuda, opresiel som opat kusok do rakuska ale len na chvilu potom spat Madarsko a v meste Mosonmagyarorvar mi dosiel beznin (po 332km) na krizovatke ked som cakal na cervenu, vedla mali chodci zelenu, tak som pretlacil na chodnik, dolial benzin z pollitrovky a o kilometer dalej som dotankoval plnych 8L. Cesta domov uz ubiehala rychlo po znamych cestach. Dnesny trip bol tym pravym startom sezony a zabehom pre nove PCXko. Prikladam este zopar fotiek, prevazne jazdim, malo fotim. A ked spracujem video z GoPro, poslem. Cely cas bola pripevnena pricuckou na plexiskle, vid foto.
Tu je presny track celej trasy z Garmina -
http://connect.garmin.com/activity/495891466Fotka z centra Viedne pri NespresseFotka z Nesrpesso BoutiqueFotka 1 v horach asi v tychto suradniciach 48.001885, 16.096871Fotka 2 v horach uchytenie GoPro asi v tychto suradniciach 48.001885, 16.096871Fotka 3 v horach panoramaticka asi v tychto suradniciach 48.001885, 16.096871