Nové SKUTRFORUM.cz, update 2014

Vše o fóru

Kterou funkci nového fóra nejvíce oceňujete?

Export tématu do PDF
4
8%
Systém reputací, kterým mohu označit hodnotného uživatele/příspěvek a naopak
10
20%
Změna grafiky - návrat k lepší ergonomii
15
31%
Mobilní verzi fóra (pro smartphony/tablety)
8
16%
Nový chat
1
2%
Výpis podobných témat pod každým příspěvkem
11
22%

Celkem hlasů : 49

Re: Nové SKUTRFORUM.cz, update 2014

Příspěvekod illegal » 02 čer 2014, 09:09

Celkove to hodnotim pozitivne, pripada mi to prehladnejsie :) Akurat nevidim tlacitko na reputaci...kde ho najdem?
Obrázek
Don't dress for the ride, dress for the SLIDE.
illegal

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Analogove hodiny, 12 V zasuvka, sedlo bez bobku

Příspěvekod Rnx » 02 čer 2014, 09:19

Všetko fasa, ľúbi sa mi to, mám však jednu prosbu, nešlo by linky na "posledný príspevok" a "téma" oddeliť aspoň jedným prázdnym riadkom? Na ipade a tabletoch sa na to prstom kliká blbo. Popravde už som sa sekol i s myšou. Aj miesta je tam na to habadej.
Ale dizajn je ľúbivý, palec hore.
skutrforum.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Příspěvekod zik » 02 čer 2014, 10:14

Já bych jen prosil trochu zvýraznit ikonku Obrázek, která označuje nové příspěvky. V novém designu se dost ztrácí a identifikovat v nových příspěvcích témata, která jsem nečetl, je složitější.
Honda SH 300i (2014), dříve Yamaha Majesty 400 (2009), Honda SH 125i (2007), Suzuki Burgman 400 (2001)
zik

250+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda SH 300i (2014)

Příspěvekod fido » 02 čer 2014, 10:46

Kde jsi tu ikonku našel? :?:
fido

100+

Reputace: 14
Skútr / moto: B 650 K3

Příspěvekod fido » 02 čer 2014, 10:50

Už jsem na to přišel, stačí kliknout na domeček a pak se objeví zobrazit nové příspěvky. To by se mohlo objevovat jako u starého vzhledu na každé stránce.
fido

100+

Reputace: 14
Skútr / moto: B 650 K3

Příspěvekod 942004 » 02 čer 2014, 12:40

Za mě spokojenost :D
Jezdi hlavou,předvídej a přežiješ....
http://www.piaggio-club.net
krásná minulost-Piaggio Hexagon 125 EX
942004

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio X8 250 i.e.,Cagiva Cucciolo 50
Tuning / úpravy: turistické plexi Kappa,variátor Malossi Multivar,svíčka Denso iridium,laděný výfuk MIVV,vzduchový filtr Malossi Redsponge,reflexní proužky na ráfky,led parkovačky,top case-kufr Givi 46l+opěrka.

Příspěvekod Admin » 02 čer 2014, 12:43

Ahoj všem,

díky za první vlnu připomínek.

Pokusím se všem odpovědět:

petr311 píše:1/ v mobilní verzi se na titulní straně nezobrazují nové příspěvky?

V mobilní verzi zatím bohužel ne, je to bráno jako "to nejnutnější pro procházení a přispívání na mobilu", kde další výpis by zabíral možná zbytečně místo. Pokud ale bude více žádostí, aby byl tento výpis i v mobilní verzi, určitě ho přidáme.

petr311 píše:bylo by možné zobrazovat na úvodní stránce více nových příspěvků, třeba 10? Teď se zobrazuje pouze 5, přijde mi to dost málo.

5 se zdá být optimální číslo, 10 by bylo možná zbytečně moc - ale zkusíme vymyslet nějaké řešení (např. zobrazit dalších 5 nejnovějších po kliknutí na odkaz typu "rozšířit náhled")

elem píše:Chybi mi nove prispevky, to je muj hlavni rozcestnik

Jsou na úvodní stránce -> Zobrazit nové příspěvky. Je to takto nastaveno v základu Prosilver tématu, za který se tak lobovalo, aby se vrátil :) Není problém ten odkaz ale mít napříč všemi stránkami, to se zdá být dobrý nápad.

petr311 píše:pokud se vloží do jednoho vlákna více odpovědi, tak každá nová odpověď se zobrazí samostatně ve vypisu nových příspěvků, což mi přijde jako dost nešťastné řešení, protože takto se zbytečně ubírají pozice pro nové příspěvky z jiných vláken.

Díky za připomínku, toto určitě opravíme.

Gandalf píše:Nešlo by sem umístit jen jednořádkový odkaz s názvem nejnovějšího článku, aby byl člověk jedním pohledem informován o novince?

Ještě dnes by se zde měl objevit starý dobrý box s 5 TOP články z SP.cz

krizik1 píše:Jen mi chybí ten čtvereček na kterej jsem kliknul a zobrazili se všechny odpovědi v daném tématu, které jsem ještě nečetl. Vím, že má technická terminologie je slabá, ale snad víte o čem mluvím.

Odkaz je na úvodní stránce - odkaz rozšíříme na všechny stránky.

Luca_69 píše:jestli mohu prosím minimalizujte horní menu lištu je děsně vysoká a zabírá moc míst a je to zbytečné.

To je bohužel daň za brand, jaký tu je. Je to společný prvek pro SF i pro budoucí SP. Nechte nám ho prosím :)

Luca_69 píše:Každý nový příspěvek má vlastní řádku v přehledu nových příspěvků ? to znamená že pokud 5 lidí napíše do tohoto tématu tak tam bude pět řádek s informací že toto téma má nový příspěvek ? prosím opět aby se zobrazovalo forum které má nový příspěvek jen jednou.

Určitě opravíme

foky píše:Škoda, že jste nenechali ProSilver, i když třeba s negarantovanou funkčností atd.

Tento skin vychází z ProSilveru, se všemi jeho pro a proti. Je jen v odlišných barvách a s jinými ikonami/tlačítky.

foky píše:EDIT: Pokud upravím zprávu se smajlíky přes "rychlou úpravu", rozkódují se mi do textové podoby
EDIT2: Pokud dám v rychlé úpravě příspěvku "pokročilý editor", vrátí mě to na obrazovku "Vybrané fórum neexistuje."

Mrkneme na to, díky

medved.m píše:zatím jediná další připomínka k zobrazení posledního příspěvku:
je-li pod ním pět "Podobných témat" zase s avatary posledních přispěvatelů, "Zpět na...", "Kdo je online", domů na "Obsah fóra", patička s copyrightem,...
pak pokud ten "poslední příspěvek" má míň řádků a napsal jej někdo s košatým profilem (velký avatar, počet příspěvků, reputace, bydliště, skútr, tuning, SZ...), tak se text příspěvku ani nezobrazí :mrgreen: (mám monitor 1080 řádků a normální? (výška 8 bodů) velikost písma)

Je to k vidění na nějaké konkrétní stránce? Mohu poprosit o URL na ni?

illegal píše:Akurat nevidim tlacitko na reputaci...kde ho najdem?

Chyba na naší straně, pracujeme na tom. Díky za upozornění.

Rnx píše:nešlo by linky na "posledný príspevok" a "téma" oddeliť aspoň jedným prázdnym riadkom? Na ipade a tabletoch sa na to prstom kliká blbo. Popravde už som sa sekol i s myšou. Aj miesta je tam na to habadej.

Zamyslíme se nad tím ;-)

zik píše:Já bych jen prosil trochu zvýraznit ikonku Obrázek, která označuje nové příspěvky. V novém designu se dost ztrácí a identifikovat v nových příspěvcích témata, která jsem nečetl, je složitější.

Vycházeli jsme z toho, že většina tu lobovala za styl Prosilveru se všemi jeho pro i proti, tj. i za jeho minimalistický vzhled. Na toto ale mrkneme, určitě by ikona mohla být větší.
Admin

Administrátor

Reputace: 1

Příspěvekod zik » 02 čer 2014, 13:19

Díky za rychlou reakci, ikonka mi vyhovuje, ale právě tou oranžovou barvou v šedomodrém designu byla vidět dostatečně, teď vedle červeného textu nevynikne. Chtělo by to nějakou kontrastnější.
Honda SH 300i (2014), dříve Yamaha Majesty 400 (2009), Honda SH 125i (2007), Suzuki Burgman 400 (2001)
zik

250+

Příspěvekod Admin » 02 čer 2014, 13:28

Reputace je již funkční - u každého příspěvku (vyjma těch, které jsou v rámci globálních oznamení, jako je např. toto téma) vpravo nahoře jsou ikony pro pozitivní/negativní hodnocení.
Admin

Administrátor

Příspěvekod TUNER » 02 čer 2014, 13:56

1.
Stejně jako medved.m - Když otevřu případné tema a klávesou End sjedu až dolu kde očekávám nový příspěvek,tak ho prostě nevidím díky nabídce 5ti podobných témat.....který mě (a myslím že nejen mě) ale osobně vůbec nezajímají a tak musím zase šipka,a/kolečkem odrolovat o kus vejš kde se konečně dostanu k tomu abych viděl onen poslední příspěvek.

2.
Zauvažoval bych nad nějakou úpravou avataru a informací pod ním. Nyní mi přijde když napíše někdo s vyplněnými údaji a tím pádem vysokou "kolonkou s avatarem" jednu větu,tak už jen tím jak je to na výšku veliké,zabere spoustu místa a tím se jich na stránku vejde málo. Nějak bych to zredukoval,popřesouval či tak něco.
Při tomto příspěvku jsem vyplnil celé pole vedle avataru,ale při jedné větě je pod ní prostě zbytečně moc prázdna... ;-)

3.
Určitě si časem ještě něco vymyslim ;-)

A takhle to vypadá teď když sjedu dolu a chci vidět poslední příspěvek....nevidim nic. :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Admin » 02 čer 2014, 14:09

ad 1) o jaký se jedná prohlížeč? některé mají problém s odskokem na danou kotvu, ale min. v posledním Chrome, Firefox a IE je to v pořádku.

ad 2) přeskupit to není moc jak, nebo je nějaký konkrétní nápad? Velikost avataru jsme stanovili tak, aby z něj bylo něco vidět, ale nebyl zase zbytečně velký. Je pak logické, že příspěvek bude min. tak vysoký, jako je avatar uživatele, který ho psal. Pokud někdo avatary zobrazovat nechce vidět, může si je vypnout v nastavení a tím uvidí výpis příspěvků v kompaktnější verzi.
Admin

Administrátor

Příspěvekod zik » 02 čer 2014, 14:15

Já myslím, že nejde o problém s odskokem na kotvu, TUNER píše, že skáče na konec stránky pomocí klávesy End... Tady bych ale spíš uživatelům doporučil používat právě tu ikonu s novými příspěvky, kde to skočí přesně na nový a nemusím řešit, co je na konci stránky za balast :mrgreen:
zik

250+

Příspěvekod Luca_69 » 02 čer 2014, 14:22

Ještě by mne zajímalo jaká logika nabízí "podobná témata" protože si nemohu pomoct ale zatím mne nabídka přijde poměrně nesmyslná.
Například u tohoto tématu se mi nabízí jako podobné téma "Benelli 50ccm Quattro nove X - servisní manual ".

Jaká je tedy logika hledání podobného tématu ?
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod Admin » 02 čer 2014, 14:26

zik píše:Já myslím, že nejde o problém s odskokem na kotvu, TUNER píše, že skáče na konec stránky pomocí klávesy End... Tady bych ale spíš uživatelům doporučil používat právě tu ikonu s novými příspěvky, kde to skočí přesně na nový a nemusím řešit, co je na konci stránky za balast :mrgreen:

Tak to je gól :) Holt nedostatek spánku se projevuje na plné čáře :)
Je jasné, že ENDem se dostanete až na úplný konec stránky, nemá to a ani nemůže mít jakoukoli souvislost s posledním příspěvkem.

Luca_69 píše:Ještě by mne zajímalo jaká logika nabízí "podobná témata" protože si nemohu pomoct ale zatím mne nabídka přijde poměrně nesmyslná.
Například u tohoto tématu se mi nabízí jako podobné téma "Benelli 50ccm Quattro nove X - servisní manual ".

Jaká je tedy logika hledání podobného tématu ?

Záleží na konkrétním tématu a jeho umístění. Toto je globální oznámení, čili systém si není úplně jist odkud načítat podobná témata. Nastaveno to bylo tak, že se načítaly podobná témata v rámci fóra, kde dané téma je.
Změnil jsem nastavení, by se hledaly podobná témata napříč celým fórem. V tomto tématu jsou výsledky již o něco lepší.
Ono se nehledá jen podle názvu tématu, ale fulltextově i napříč dalšími daty (texty příspěvků atd.), proto se na první pohled název tématu nemusí zdá být úplně relevantní, ale jeho obsah byl vyhodnocen kladně.
Admin

Administrátor

Příspěvekod Mr.Voza » 02 čer 2014, 15:03

Měl bych jenom dotaz k tomu systému reputací:
V podrobnostech svojí reputace vidím "Reputační síla: 3" a "Dostupné hodnotící reputační body: 3 z 3". Co to přesně znamená? Že můžu ohodnotit ostatní uživatele jenom 3x a pak už ne? Nebo další reputační body budou každýmu postupně přibejvat, aby mohl každej hodnotit i po tom, co si svoje reputační body vyčerpá? Co je to ta reputační síla? Jak systém reputací přesně funguje? Promítne se hodnocení uživatelovejch příspěvků i v jeho celový reputaci?
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

PředchozíDalší

Zpět na SKUTRFORUM.cz

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek