Tak dneska jsem dal svou klasickou trasu, pod horama > Komorni Lhotka, Smilovice, Guty, Oldrichovice, Bocanovice, Mosty u Jablunkova, Cadca, Kolokocov a pres Konecnou kolem Sanci domu.
To Amaize: bud rad zes nejel, to se mi zase neco povedlo.
V Klokocove me napadlo, ze zkusim vyjet na Bily Kriz ze Slovenske strany, nikdy jsem tam nebyl, ale podle mapy tam cesta je. Rekl jsem si ze pokud tam nebude zakaz tak to zkusim. Bez mapy nebo GPS takze na prvnim rozcesti vpravo, na druhem rozcesti taky vpravo. Nasledovala lesni cesta do kopce, po nekolikati kilometrech jsem znejistel. Byl jsem skoro na hrebeni. Asvalt presel na sotolinu, ale prece nevymeknu. Cesta sla ale zase dolu a vyjel jsem na rozcesti z leve strany
- akorat na pocitadle + 10 kilometru.
Takze tady asi ne, tak jsem se vratil na prvni rozcesti a dal se doleva. Byla to zluta turisticka, zase sotolinka, ale jak cesta presla do stavu sirsiho kameniteho turistickeho chodniku, tak jsem to vzdal. Dival jsem se doma do mapy a projel jsem tesne pod Malym Polomem v 900metru nad morem, na druhy pokus jsem se dostal cca 500 metru od Bileho krize. Zajimave ze nikde zakaz nebyl. Zaver - na Bily Kriz ze Slovenska strany vyjet nejde - jedine offroad, nebo enduro.
Cestou zpet se mi problemy vynahradila cesta z Konecne kolem Sanci > prazdna cesta , paradne jsem si to uzil.
Najeto 140km. - podle map Seznamu
http://www.mapy.cz/s/9Ap2 to je 124km bez snahy vyjet na Bily Kriz, takze "terenni vlozka" po hrebenech Beskyd mela cca 15km