S jazyky bych neviděl problém. Ne, že bych byl nějaký linquista, ale německy se člověk domluví na běžných věcech, anglicky dám pár slov ( na mnou dané téma), nicméně např. s rodinou ( 2 dospělí a 3 děti ) jsme opakovaně projeli Francii, nikde jsme nic dopředu neblokovali a (důležité) francouzsky umíme s dobrým přízvukem tak akorát koukat
Vždy jsme pochodili, přesně domluvili (aspoň jsme si to tak mysleli
) vše ke spokojenosti a nikdy moc nebloudili, Asi to chce slušnost a ten správný nešťastný kukuč
A v psaném projevu ( objednávání apod ) mluvím tolika světovými jazyky ( vč. svahilštiny, tradiční čínštiny apod ), kolika mluví můj strýček -google-překladač
Teď vážněji - stran Šumavy - pořádal jsem pro kamarády čtyřkolkáře podobnou akci, nejen ježdění, ale i zábava (lanové centrum, muzeum motorek, výlet na rozhledny, večer bowling apod.) Tam si dovedu představit i slabší kubatury (od 125ccm ).
- stran Alp- oblast kolem Berchtesgadenu, Kaprunu apod trochu z minulosti znám, mám načteny i možnosti ubytování ( v český mluvících ) německých penzionech za rozumný peníz. Jen objednat to správné počasí, aby byla to správná radost z výletu
ad bokor: asi tě někdy budeme muset vytáhnout na jednodenní projíž´dku a rozptýlit obavy z delších cest